Home > Generalităţi, Muzică, Societate > Cheloo i-ar trimite pe Marte pe negri sau ţigani

Cheloo i-ar trimite pe Marte pe negri sau ţigani

10,659 dă vizualizări

March 8th, 2010 Apasă aici ca să comentezi Vezi comentariile

În ultima sa colaborare video (“Plec pe Marte” alături de Smiley) raperul Cheloo de la Paraziţii afişează un tricou cu inscripţia “White and Proud 14”, mesaj ce provine de la o grupare de neo-nazişti americani, înfiinţată de David Lane, un promotor al urei de rasă, condamnat la 190 de ani de puşcărie pentru escrocherie, conspiraţie şi încălcarea drepturilor civile a unui prezentator de radio evreu, asasinat de “Ordin”, gruparea condusă de Lane.

“14 Words” este o expresie adoptată de organizaţia separatistă şi face referire la sloganul acesteia, format din 14 cuvinte: “We must secure the existence of our people and a future for white children”. Textul este inspirat din Mein Kampf-ul lui Hitler (vol. 1, cap.8)

Deşi mesajul de pe tricou nu face trimitere directă la ura altei rase (doar la mândria de a fi alb), provenienţa acestuia şi asocierea cu gruparea neo-nazistă nu dă bine într-un videoclip ce nu are nicio legătură cu acest aspect.

Cu toate că ultimul album Paraziţii, “Slalom printre cretini”, a fost catalogat cu tente puternic xenofobe sau rasiste, conţinând mesaje violente adresate homosexualilor sau ţiganilor, raperii au declarat într-un interviu acordat “Evenimentului Zilei”: “Nu suntem rasişti” sau “Noi nu avem o problemă cu culoarea pielii. La noi totul se reduce la cultură şi atitudine.”

Aceste declaraţii par să fie contrazise de alegerea lui Cheloo de a îmbrăca un tricou cu pecetele unei organizaţii ce nu tolerează oamenii de altă culoare decât cea albă.

Este sau nu de atacat poziţia lui Cheloo? Aştept opiniile voastre.

Surse: 1|2

 1. March 11th, 2010 at 03:00 | #1

  imi place! bravo! momentan nu pot sa comentez dar iti pot zice ca e vorba de snobie. mult.

  [Răspunde]

 2. Scandal
  March 25th, 2010 at 22:49 | #2

  esti tigan?

  [Răspunde]

  blogândac Reply:

  nu. tu?

  [Răspunde]

 3. edith
  March 24th, 2011 at 03:25 | #4

  Da,pozitia lui cheloo este de condamnat;inchizitia si ku-klux-klan-ul,au fost tot albi;iar nazistii ce au facut din conceptul ‘arian’?prefer discriminarea pe baza numarului de circumvolutiuni

  [Răspunde]

 4. May 10th, 2015 at 21:35 | #5

  daca te vad cheloo pe drumul meu te chinuesc 7000 de zile si dupaia te omor sant tigan si va bag pula an gura rasistilor daca urasti tigani samana ca urasti multe persoane

  [Răspunde]

  benito Reply:

  Ce spui cioara iti fut tot neamul si va fac sapun rapane ce sunteti ,jeguri needucati si hoti ,natie inferioara, ca va sprijina UE ca ak=ltfel erati conationalilor de la Hadareni.

  [Răspunde]

 5. June 8th, 2016 at 15:51 | #6

  Ce tot bula mea se intampla aici? daca Cheloo este un rasist lasa-l sa fie eu respect pe Cheloo doar ca sunt acum in comflict cu el exemplu: Praf pacat ca Ombladon sa luat de mine ei asta este mergem inainte DOC Neoficial

  [Răspunde]

 1. No trackbacks yet.