8

Cheloo i-ar trimite pe Marte pe negri sau ţigani

În ultima sa colaborare video (“Plec pe Marte” alături de Smiley) raperul Cheloo de la Paraziţii afişează un tricou cu inscripţia “White and Proud 14”, mesaj ce provine de la o grupare de neo-nazişti americani, înfiinţată de David Lane, un promotor al urei de rasă, condamnat la 190 de ani de puşcărie pentru escrocherie, conspiraţie şi încălcarea drepturilor civile a unui prezentator de radio evreu, asasinat de “Ordin”, gruparea condusă de Lane.

“14 Words” este o expresie adoptată de organizaţia separatistă şi face referire la sloganul acesteia, format din 14 cuvinte: “We must secure the existence of our people and a future for white children”. Textul este inspirat din Mein Kampf-ul lui Hitler (vol. 1, cap.8)

Deşi mesajul de pe tricou nu face trimitere directă la ura altei rase (doar la mândria de a fi alb), provenienţa acestuia şi asocierea cu gruparea neo-nazistă nu dă bine într-un videoclip ce nu are nicio legătură cu acest aspect.

Cu toate că ultimul album Paraziţii, “Slalom printre cretini”, a fost catalogat cu tente puternic xenofobe sau rasiste, conţinând mesaje violente adresate homosexualilor sau ţiganilor, raperii au declarat într-un interviu acordat “Evenimentului Zilei”: “Nu suntem rasişti” sau “Noi nu avem o problemă cu culoarea pielii. La noi totul se reduce la cultură şi atitudine.”

Aceste declaraţii par să fie contrazise de alegerea lui Cheloo de a îmbrăca un tricou cu pecetele unei organizaţii ce nu tolerează oamenii de altă culoare decât cea albă.

Este sau nu de atacat poziţia lui Cheloo? Aştept opiniile voastre.

Surse: 1|2

blogândac

8 Comments

  1. imi place! bravo! momentan nu pot sa comentez dar iti pot zice ca e vorba de snobie. mult.

  2. Da,pozitia lui cheloo este de condamnat;inchizitia si ku-klux-klan-ul,au fost tot albi;iar nazistii ce au facut din conceptul ‘arian’?prefer discriminarea pe baza numarului de circumvolutiuni

  3. daca te vad cheloo pe drumul meu te chinuesc 7000 de zile si dupaia te omor sant tigan si va bag pula an gura rasistilor daca urasti tigani samana ca urasti multe persoane

  4. Ce spui cioara iti fut tot neamul si va fac sapun rapane ce sunteti ,jeguri needucati si hoti ,natie inferioara, ca va sprijina UE ca ak=ltfel erati conationalilor de la Hadareni.

  5. Ce tot bula mea se intampla aici? daca Cheloo este un rasist lasa-l sa fie eu respect pe Cheloo doar ca sunt acum in comflict cu el exemplu: Praf pacat ca Ombladon sa luat de mine ei asta este mergem inainte DOC Neoficial

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.