5

De jucat: SNIPER Ghost Warrior

Amatorii de ocheane ghidați de deviza „împușcă-l de la distanță că dracu mai știe de unde l-o lovit”, puneți mâna repede pe cel mai realistic FPS bazat pe snipere, cum altfel numit? Sniper. Ghost Warrior (apărut pe 29 iunie a.c.).

Să nu vă inducă în eroare subtitlul, nu o să aveți ocazia să ciuruiți fantome (precum am bănuit eu inițial, și bine că e așa, că mi-au ajuns nopțile singuratice cu palpitații de la Fear 2), ci o armată de „latino-americani” din statul fictiv „Isla Trueno”. Bine, toată lumea își dă seama că e un pretext pentru a nu-i numi mexicani.

Sergentul Tyle Wells, adică tu, un fel de Matthew McConaughey cu un boschet pe cap este trimis în diferite misiuni în jungla exotică pentru a nimici forțele inamice și a recupera date prin atacuri de la distanță sau combaturi directe, atunci când ți se termină vegetația pentru a te ascunde.

Grafica este extrem de bine pusă la punct, cu detalii amănunțite care nu necesită un sistem ultra-performant. Una dintre marile atracții e bullet-camera, adică vizualizarea în close-up a traiectoriei glonțului atunci când i-ai ochit căpățâna bastardului. Mecanica armei este destul de realistă, fiind influențată de factori precum viteza vântului, nivelul cardiac, așa că dacă pui ținta pe unu nu înseamnă că glonțul va ajunge exact acolo, mai ales că îți și tremură mâna.

Există și unele lacune, precum lipsa libertății de mișcare. Chiar trebuie să urmezi cu strictețe drumul gândit de către dezvoltatori, în unele cazuri fiind imposibil să calci peste o piatră cât pumnul. La fel și nivelul de invizibilitate se poate duce pe râpă într-o secundă dacă miști un deget și inamicii, care sunt dotați și ei cu snipere te pot face zob de la un kilometru fără să îți dai seama unde se află mai exact, cu toate că ar trebui să apară pe radar.

Deși împrumută o grămadă de chestii din seria Call of Duty, Sniper îți oferă o experiență plăcută de sniping pe durata a vreo 5 ore de joc efectiv.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=7X6xCEsyncE[/youtube]

blogândac

5 Comments

  1. cred ca o sa il incerc si eu….arata destul de bine si da…chiar imprumuta multe chestii de la call of duty 😀 dar ce conteaza call of duty a fost frumos deci si asta ar trebui sa fie 😛

  2. merită să îți pierzi vremea cu el!

  3. da ce sa fac,stau pe o basne,si au venit 2 masini cu soldati,pe care iam impuscat si stau neputind sa ma dau jos de pe basne,si imi scri ,,slow down enemy reinforcement,,ajutatima

  4. poate dak zici exact unde anume in joc se intampla asta

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.