1

NU există scuză ca să nu joci Portal

Vorbesc serios. Fie că ești gheimofob sau fată, moșneag, ori luzăr certat cu tehnologia, îmi rezerv tot dreptul să te provoc la a juca și a termina acest joc video revoluționar care a introdus o idee originală în gaming. De ce zic asta? Pentru că pe lângă a fi un joc, Portal e și un test de inteligență. Deci e ca și cum ai refuza să-ți faci testul IQ.

Dar de ce e atât de special, întrebi? Păi, în primul rând Portal îți pune la încercare spiritul de inițiativă și logica într-un mediu ficțional ce sfidează legile fizicii. Ideea se bazează pe posibilitatea de a crea portaluri în pereți, adică un fel de wormhole prin care te teleportezi într-o locație diferită. TU ești un personaj ce trebuie să îți cauți ieșirea dintr-o clădire tip labirint, ghidat fiind de vocea unui roboțel drăgutz de sex feminin, care este incert cu privință la sentimentele sale (acuma încerc să atrag publicul feminin :P). Cel mai bine e să urmărești teaser trailerul ca să te convingi:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=TluRVBhmf8w[/youtube]

Eu doar acum am apucat să îl joc, dar Portal a apărut în 2007. Cei care l-ați jucat deja cu siguranță așteptați partea a doua. Lansarea Portal 2 este programată pentru 9 februarie 2011.

blogândac

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.