0

E-ul și leul

Senatorul PDL Dumitru Florian Staicu a iniţiat un proiect de lege potrivit căruia pe ambalajele alimentelor ar urma să fie aplicate buline colorate care să arate cât de sănătoase sunt.

Iară își pierd vremea guvernanții cu proiecte care vor fi implementate veci, în loc să se ocupe de scoaterea din căcat a națiunii. În fine. Să presupunem că o astfel de propunere – de a eticheta cu bulină roșie produsele ce conțin conservanți, adică E-uri și tot felu de cauciucuri, ar prinde viață, prin absurd.

Primul scenariu: omu de rând, adică majoritatea, care abia are ce băga în gură, îl doare fix în pix ce căcaturi conține un produs sau altul, atâta timp cât îi ține de foame până a doua zi, ba mai mult, a plătit și cel mai ieftin preț dintre cele afișate pe rafturi.

Scenariul doi: omu, din toate rândurile, când vede bulina roșie, se ferește de ea și își face cruce ca mexicanca când crede că îl vede pe dracu pe perete. Deci toate astfel de produse își vor pierde trecerea și se vor înmulți pe rafturi, putrezesc, producătorii o iau razna, și le cer socoteala guvernanților, cu care sunt mână în mână și afaceri și dedesubturi și chestii, n-are rost să le mai enumăr. Oricum, pare utopic. Căcaturile lipsite de calitate/consistență/naturalețe care se fabrică ieftin TREBUIE să se cumpere, pentru că mor dușmanii de nu.

Deci una dintre aste două se va întâmpla, nu dau cu seama care, dar oricum e clar că proiectul e aiurea și e bun de aruncat la ghenă. Așa că Staicule, te-acas!

blogândac

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.