1

TVR + Biofarm = Iubire

Mă simt obligat să revin la subiectul Reclamă la Carmol, sau cum să te freci la televizor, ziua-n amiaza mare. 1, că mi-a adus cea mai mare parte din trafic în ultimele săptămâni, 2, că încă blogosfera sau presa de specialitate nu a captat ideea ca să o dezbată, 3, că nu am dezbătut-o io destul.

Bun. 1. Zi de zi, lumea din toate colțurile României vede reclama la televizor și caută în Google după ea, și cum io am avut exclusivitate pe această temă o grămadă de vreme (am observat în ultimele zile vro 2 bloguri mai mici care au scris despre ea), majoritatea vin cu duiumul la articolul meu mai sus menționat. Deci lumea e interesată. Lumea vrea să știe ce mama naibii e cu reclama asta. Poate unora le place și vor să o revadă pe net. Păi nu există în mod oficial. Doar io am pus pe Youtube o captură cu telefonul mobil. Poate unii sunt scârbiți de ea, precum io. Nu-mi dau seama. În orice caz, statisticile vorbesc de la sine (asta e doar o bucată minusculă):

2. Încă nu înțeleg de ce nimeni nu scrie despre reclama asta. Că dacă nu ar fi interesant subiectul, nu ar exista statisticile de mai sus. Deci lumea vrea să citească reacții. Vreau să citesc și eu opinii pro, contra, oricum, dar vreau să citesc ceva. Deci, alo, bloggeri! Ceva? Ceva? Aud? Nu de alta, da dacă sunt singurul și scriu și contra lor, mă trezesc într-o zi că mă ia pe sus Securitatea și nu mai auziți de mine.

3. Mi-am dat seama că toată treaba cu reclama asta la Carmol pe TVR are un substrat mai adânc. Am stat mai atent pe TVR, și ce mi s-a dat să văd? Așa, la întâmplare, am urmărit vreo 2 calupuri publicitare consecutive și vreo 80% din spoturi erau la medicamente. Am notat doar câteva la repezeală: Triferment, Bioflu, Bixtonim, Devaricid, Colebil, Nurofen gel, Carmol, Sennalax etc. Ok, HOOOOO! WTF? Și mai toate aveau la sfârșit labelul „BIOFARM”, care e producătorul de medicamente. Deci ce fel de contract au prins ăia cu TVR-ul de numa produsele medicamentoase ale lor sunt pe TVR, atenție postul NAȚIONAL de televiziune! Mie mi se pare prea putredă treaba. Înțeleg că alte branduri nu prea investesc în TVR că e de căcat, dar atunci ăștia de ce o fac? Păi sigur nu au băgat mulți bani, că treaba merge pe pile. Angajații de la TVR fac ce vor cu banii contribuabililor contra cine știe ce fel de beneficii. E interesant de urmărit și că „Biofarm” a realizat un profit net de 12.624.143 lei în trimestrul 3 din 2010, deci e pe val. Citiți numa editorialul ăsta. Atât deocamdată de la mine, stau și aștept, cum am spus, alte opinii.

blogândac

One Comment

  1. In ultima vreme se face reclama la tot ce exista si plateste, dupa un timp, se face antireclama, cine sa-i mai inteleaga ? Totul este comercial, totul pentru un ban !

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.