5

Ce zici de ideea mea pentru “Pepsi – Dă un Refresh Vieţii Urbane”?

Poţi să mă votezi aici.

În sfârşit un concurs de creativitate în care pot să-mi pun la muncă motorul: Pepsi ne invită să ne deschidem mintea şi să dăm Refresh la viaţa noastră urbană, adică să venim cu idei inovative care ar putea schimba faţeta unui oraş. N-am stat mult pe gânduri şi am pus pe foaie un proiect care, zic eu, merită apreciat, cel puţin eu sunt foarte mândru de el şi am încredere în şansele lui.

Mai jos vine descrierea completă care nu a încăput în 800 de caractere, cât ne e rezervat pe pagina concursului:


Titlu: Digital Art on Location

Care este ideea?

Digital Art on Location este un amplasament de 10 panouri digitale aranjate în formă de cerc (un fel de Stonehenge modern), situat în locații publice, precum mall-uri, parcuri sau piețe centrale.

Conceptul de bază se referă la conectarea unui website / portal / muzeu virtual dedicat creatorilor de artă digitală cu acest amplasament fizic (DAoL) ce va avea rolul de a expune publicului larg cele mai apreciate creații ale creatorilor înregistrați. Practic, va fi o extensie a internetului în spațiu fizic, oferind o vizibilitate mai mare și variată a unor reale talente locale / naționale, a căror muncă este trecută cu vederea.

Ce înțelegem prin artă digitală?

Termenul suportă un înțeles larg, dar în mare măsură vorbim de creații grafice realizate cu ajutorul calculatorului sau altor gadget-uri. Portalul poate să permită și desene scanate.

Mecanismul de funcționare

Portalul va fi o rețea socială de utilizatori, atât creatori de artă, cât și simpli vizitatori. Creațiile expuse pe site vor putea fi votate (prin Like-uri și/sau alte modalități), urmând ca aceastea să fie proiectate pe panouri după un algoritm stabilit :
• Cele mai votate creații all time
• Cele mai votate creații ale săptămânii
• Cele mai votate creații locale (din orașul respectiv)
• Cele mai noi creații postate
• Etc.

Aceste proiecții se vor alterna prin refresh automat la un interval de timp bine stabilit. De asemenea, va putea exista posibilitatea de interacționare cu panourile (de tip next/previous, menu, scroll), precum și de votare la locul respectiv, toate aceste inovații fiind condiționate de bugetul alocat implementării.

Alături de creațiile expuse, va apărea numele autorului și alte date pe care le va furniza, cu scopul de a-l face mai cuoscut.

Merită să câştige pentru că…

E un serviciu major pentru artiști amatori sau profesioniști, creatori de artă digitală, atât locali, cât și naționali, a căror creații vor fi mult mai vizibile și palpabile, fiind expuse într-un spațiu fizic, aglomerat, trecut de mii de cetățeni din toate categoriile (și cele care nu accesează internetul sau site-urile de profil)

Are un mare potențial de dezvoltare, atât ca locație (mai multe spații, orașe), cât și ca idee (extinderea internetului în spațiu fizic poate angrena și alte feluri de proiecții multimedia, ex. scurt-metraje, fotografii, video-uri etc.)

Poate fi o sursă de venit nouă și inovativă pentru instituțiile (de stat sau private) care găzduiesc panourile : acestea pot afișa materiale publicitare la un interval stabilit. De asemenea, pot fi închiriate de expozanți privați, ca o alternativă la muzeele clasice.
Este un proiect profitabil, din două surse : website-ul va genera trafic, iar amplasamentul va găzdui reclame.

Implementează la propriu ideea de „refresh”, titlul concursului, prin alternarea galeriilor expuse.

Oraş:
Cluj-Napoca (cu potenţial de extindere în toată ţara)

Ăsta e. Cum ţi se pare? Dacă îţi place, te rog mult să îmi dai un like aici, ca să intru în primii 100. Termenul de votare e până pe 26 octombrie.

blogândac

5 Comments

  1. Mai, ca si concept nu e rea ideea ta. Exista un “dar” destul de mare: Cum le pazesti? Hai ca daca pui aceste panouri in mall-uri, sunt ok, dar in parcuri si spatii publice? Sincer nu cred ca rezista mai mult de o noapte 🙁

  2. Mai, ca si concept nu e rea ideea ta. Exista un "dar" destul de mare: Cum le pazesti? Hai ca daca pui aceste panouri in mall-uri, sunt ok, dar in parcuri si spatii publice? Sincer nu cred ca rezista mai mult de o noapte 🙁

  3. E justificata supozitia ta. Insa, pentru spatii publice nu m-am gandit la LCD-uri clasice, ci la un tip de panouri care se folosesc deja in aer liber, de exemplu la info kiosk-uri pt turisti, sau panouri publicitare digitale. probabil tu te pricepi mai bine. oricum, dak va fi supraveghere video, riscul de a fi vandalizate e mai mic.

  4. E justificata supozitia ta. Insa, pentru spatii publice nu m-am gandit la LCD-uri clasice, ci la un tip de panouri care se folosesc deja in aer liber, de exemplu la info kiosk-uri pt turisti, sau panouri publicitare digitale. probabil tu te pricepi mai bine. oricum, dak va fi supraveghere video, riscul de a fi vandalizate e mai mic.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.