2

Ziua Recunoașterii

Ce e România? România e o chestie care copiază tot ce vede la americani. Măcar în materie de sărbători, avem deja încorporate organic Valentine’s Day și Halloween. Acuma e mare vâlvătaie cu Thanksgiving și Black Friday. Habar n-avem ce și cum, dar știm că am văzut în filme și tre să facem și noi.

Înainte să o luăm razna de tot, eu propun o alternativă, mai viabilă și mai de folos. În loc de Ziua Recunoștinței, hai să sărbătorim Ziua Recunoașterii!

Ziua Recunoașterii e ziua în care toți politicienii se adună la un loc și recunosc că și-au bătut p%^a de popor. Doar în ziua asta. Nu ne supărăm dacă dimineața următoare și în tot restul anului neagă tot și se prefac că plouă, să alegem măcar o zi din an când o spun verde pe față. O zi în care Geoană recunoaște că e prostănac, când Boc recunoaște că habar n-are în ce funcție se află, când Băse recunoaște că îl doare în plex de popor, iar toți ceilalți guvernanți și parlamentari recunosc că în timpul ședințelor gândul lor e departe, la vacanțele din Caraibe, pe plajă, cu prostituate de lux.

Și nu trebuie să ne rezumăm neapărat la politicieni. Toate fufele de la TV (atât feminine, cât și masculine) își alocă în această zi câteva minute să iasă în față și să recunoască că ar suge tot ce-ar prinde doar să apară frecvent pe sticlă. Nu dau nume, că îs prea mulți și nu vreau să îi uit pe alții.

Și, dacă chiar vreți, o putem face și noi cu toții, acasă. Să recunoaștem că suntem niște hoți. Da, toată România fură. Nu doar cei de sus, ci cu toții furăm câte ceva. Tocmai pe principiul că „dacă ăia o fac, noi de ce nu?” sau „ei fură mai mult ca noi, la noi nu se vede”. Ba se vede. Starea națiunii e așa cum e din cauza noastră, a mulțimii. Suntem niște hoți care am evita orice taxă, am trăi pe bani nedeclarați toată viața, am lua șpagă zilnic, am lua pensii, ajutoare și prime necuvenite. Și pe undeva, o facem pe bună dreptate, că am rămâne singuri de proști dacă n-am face-o. De aia în Ziua Recunoașterii hai să recunoaștem împreună că suntem hoți. Poate așa, în spiritul turmei, o să începem să gândim puțin și să facem ceva pentru folosul tuturor, nu doar pentru folosul propriu.

blogândac

2 Comments

  1. Asta cu recunoasterea e dubioasa … ultima data cand am auzit o recunoastere vorbea Solcanu si a recunoscut ca-i gay :/

    Revenind la furat, asta e adevaratul brand de tara. De ce am renunta tocmai acum?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.