4

Nici spamul nu mai e ce-a fost. Acum e orientat către client.

Astăzi am dat de un fenomen foarte interesant în timp ce periam comentariile de pe blog considerate spam de către sistem.

Erau aliniate o sumă de replici scurte de la autori precum “Cazare pensiune”, “Masaj erotic”, “Camere supraveghere” etc., care trimiteau la site-uri de profil. Toate veneau de la acelaşi IP. Nimic neobişuit la prima vedere, însă comentariile nu sunt baliverne automate trimise de un script, ci conţin informaţii în concordanţă cu articolele la care au fost postate (mai ales aprecieri pozitive), fiind scrise 100% de o persoană care chiar s-a obosit să citească ce am scris şi să răspundă cât se poate de relevant.

Am fost nedumerit un moment, să le aprob, să nu le aprob. Până la urmă, le-am aprobat, dar am şters site-urile la care direcţiona nickname-ul. Aşa că persoana sau persoanele respective probabil nu şi-au atins scopul, însă eu m-am ales cu un feedback la articole. Cred că am procedat corect.

Acuma merg mai departe cu gândirea şi încerc să înţeleg această strategie de marketing, zic eu, deloc profesionistă, din partea unora care vor să-şi promoveze site-urile prin astfel de metode. E doar un om în spatele lor sau o întreagă echipă de devoratori de articole din blogosferă care postează comentarii şi îşi lipesc linkurile peste tot?

Să vedem ce comentezi la articolul ăsta, domnule spammer personalizat.

blogândac

4 Comments

  1. Poti spune ca e spam sau reclama …incearca sa vezi mai multe lucruri la aceasta strategie…

  2. acum e la moda : site-urile care vor sa-si faca reclama platesc useri pentru a lasa comentarii pe bloguri dofollow. E la fel ca moda cu inscrierile in directoare.

  3. interesanta treaba. si oare ii abordeaza direct cumva, sau exista site-uri de afiliere? oricum, moda cu inscrierile in directoare a murit demult.

  4. cred ca sunt site-uri care te platesc… sau iti oferi tu serviciile :freelancer la commenturi :))
    am vazut si d-astea o gramada…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.