Home > Internet, IT > Infografic despre starea domeniilor .ro (Agile Media)

Infografic despre starea domeniilor .ro (Agile Media)

1,125 dă vizualizări

May 7th, 2013 Apasă aici ca să comentezi Vezi comentariile

Așa arată o parte din infograficul realizat pe cele peste 350 de mii de domenii .ro monitorizate în momentul de față de către agenția Agile Media. Domeniile respective au cel puțin o mențiune în web-ul românesc (text, link etc.). În total domenii .ro înregistrate sunt peste 600 de mii.

Cel mai bătător la ochi rezultat e legat de starea domeniilor. Un impresionant procentaj, 38% dintre acestea sunt moarte, adică inactive. Acest lucru poate fi explicat și prin posibiliatea înregistrării lor „pe viață”. Astfel mulți dintre proprietari se pare că le-au lăsat în paragină.

Serviciul de tracking Google Analytics este folosit doar de 39% din site-uri.
Cele mai multe dintre acestea par să nu fie optimizate pentru a atrage vizitatori, dovadă că există un interes scăzut spre a folosi meta descrierea din pagini sau text alternativ pentru imagini.

De asemenea, se observă că foarte puține site-uri au conținut bogat, și anume peste 100 de mii de pagini, majoritatea deținând sub 100, de unde se poate deduce că cele mai multe sunt non-interactive.

Foarte puțini știu ce înseamnă Autorship Markup de la Google, dovadă că doar 1% din domenii îl folosesc, ceea ce e foarte puțin. Pe scurt, prin acest serviciu rezultatele la căutările pe Google afișează lângă link și poza autorului, sursa fiind astfel mult mai credibilă.

  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.