0

Infografic despre starea domeniilor .ro (Agile Media)

Așa arată o parte din infograficul realizat pe cele peste 350 de mii de domenii .ro monitorizate în momentul de față de către agenția Agile Media. Domeniile respective au cel puțin o mențiune în web-ul românesc (text, link etc.). În total domenii .ro înregistrate sunt peste 600 de mii.

Cel mai bătător la ochi rezultat e legat de starea domeniilor. Un impresionant procentaj, 38% dintre acestea sunt moarte, adică inactive. Acest lucru poate fi explicat și prin posibiliatea înregistrării lor „pe viață”. Astfel mulți dintre proprietari se pare că le-au lăsat în paragină.

Serviciul de tracking Google Analytics este folosit doar de 39% din site-uri.
Cele mai multe dintre acestea par să nu fie optimizate pentru a atrage vizitatori, dovadă că există un interes scăzut spre a folosi meta descrierea din pagini sau text alternativ pentru imagini.

De asemenea, se observă că foarte puține site-uri au conținut bogat, și anume peste 100 de mii de pagini, majoritatea deținând sub 100, de unde se poate deduce că cele mai multe sunt non-interactive.

Foarte puțini știu ce înseamnă Autorship Markup de la Google, dovadă că doar 1% din domenii îl folosesc, ceea ce e foarte puțin. Pe scurt, prin acest serviciu rezultatele la căutările pe Google afișează lângă link și poza autorului, sursa fiind astfel mult mai credibilă.

blogândac

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.