0

AdBicy – metodă eficientă de publicitate stradală

Ia uite peste ce am dat zilele astea. Din start mi se pare a fi o formă interesantă și inovativă de publicitate mobilă outdoor, modernă şi cu şanse mari să prindă. Nu sunt profesionist în publicitate, dar eu zic că am destulă pricepere în domeniu ca să îmi dau seama că ideea vine cu foarte multe avantaje și aproape 0 dezavantaje. Şi o să le despic în continuare.

În primul rând, dacă vezi aşa ceva pe stradă nu există să nu întorci capul şi să te holbezi câteva secunde bune. Mai ales pe la noi, unde orice element care face notă discordantă cu rutina cotidiană e un motiv de uluială. Acest efect de WOW pe care îl produce bicicleta asta cu remorcă e un imens atu în publicitate, deoarece captarea atenţiei este asigurată de la bun început. Ceea ce nu se întâmplă la formele clasice, dar şi mai scumpe de publicitate. Când apar reclamele pe TV, foarte mulţi oameni schimbă canalul instantaneu. În cazul ăsta brand awerness-ul e eficientizat, omul captează mesajul de pe panou vrând-nevrând, recunoaşte produsul în subconştient, şi mai apoi discerne în mod progresiv dacă empatizează sau nu cu el. Oricum, mi se pare că panourile astea se potrivesc mai bine pentru a promova chestii cu grad ridicat de captare pozitivă, precum concerte, târguri, diferite campanii, inaugurări de magazine, lansări de produse noi şi mai puţin pentru a promova branduri deja consacrate.

Un alt avantaj ar fi expunerea şi mobilitatea. Centre de oraşe, zone pietonale aglomerate sunt perfecte pentru a-ţi atinge publicul ţintă, locuri prin care circulă oameni de diferite profiluri și care pot fi atraşi de brand, iar durata expunerii creşte numărul de receptori. Cu bicicleta sau pe jos poţi ajunge în diferite zone inaccesibile cu alte forme de publicitate, iar în acest fel nu aştepţi tu ca să vină clienţii la tine, ci invers. E o circumstanţă win-win, în care clientul se bucură de maximă comoditate. În plus, se produce și un fel de marketing viral, în sensul că oamenii care au văzut forma de publicitate merg acasă şi sunt mari şanse să dea mai departe mesajul: Ai văzut bicicletele acelea din centru? Sunt amuzante. Făceau reclamă la X sau Y.

După ce am aflat de AdBicy am intrat la ei pe site să văd mai în detaliu ce şi cum. Mi-a sărit în ochi termenul de „eco friendly”, lucru pe care se pune tot mai mare accent în societatea europeană. Fiind o soluție bazată pe tracțiune umană în întregime și construită din materiale lightweight reciclate, aceasta transmite un mesaj pozitiv de responsabilizare socială în mediul urban, fapt ce se va reflecta asupra identității brandului. Un alt aspect interesant e că trailerul e foarte ușor de manevrat, panoul poate fi amplasat în format „portret” sau „peisaj”, ori pătrat. De asemena, se poate amplasa în locuri strategice ca panou static, în timp ce promoterii interacționează cu publicul și împart pliante.

Aminteam la început de dezavantaje. Momentan singurul lucru care îmi vine în minte e disconfortul pe care ţi-l dau străzile înguste de la noi şi simpatia scăzută a şoferilor faţă de biciclişti. Bine că există și varianta de tractare umană, care e și mai amuzantă. Oricum astea sunt neajunsuri care pot fi rezolvate într-un fel sau altul. Din punct de vedere al strategiei publicitare, nu văd ce ar putea bloca eficiența metodei. De costuri nici nu am amintit, deoarece e clar că soluția e una din cele mai ieftine, care poate aduce mai multe rezultate decât oricare altele.

blogândac

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.