0

Ce trebuie să știi despre pompele submersibile

Dacă ai ajuns la acest articol cel mai probabil ești interesat/ă să afli mai multe despre pompele submersibile (submersibil – adaptat pentru a se scufunda sub apă), atât din punct de vedere tehnic, cât și al răspândirii lor pe piața românească, mai exact unde le găsești, la ce prețuri, eventual cum se instalează etc. Sper să îți pot oferi răspunsuri la toate întrebările pe care le ai, sau dacă nu, măcar să te îndrept spre locul potrivit pentru a nu da greș în a-ți face o imagine cât mai clară asupra a ceea ce reprezintă pompa submersibila, de ce modele și accesorii ai avea nevoie, ca mai apoi să le achiziționezi și să le integrezi în uzul propriu, în gospodărie sau spaţii industriale.

De la bun început consider a fi de importanţă majoră cunoaşterea diferenţei dintre pompele submersibile şi pompele cu jet, aşa că în continuare o să dezvolt mai în amănunt acest aspect. Pentru asta am apelat la articole scrise în limba engleză, deoarece sursele pot fi considerate mai credibile, plus că sunt mult mai bine documentate. Este foarte clar că pompele cu jet aparţin trecutului, sunt considerate depăşite şi ineficiente, dar aceastea se găsesc încă în uz, la construcţiile mai vechi etc. Practic pompele de acest tip sunt amplasate la suprafaţă şi trag apa de la adâncime. Există două tipuri de pompe cu jet, cele cu o singură direcţie a apei şi cele cu dublă direcţie (pentru adâncimi mai mari). Cele din urmă retrimit o cantitate din apa extrasă înapoi în adânc pentru a ajuta la presiunea jetului pompat în sus. Acestea pot fi mai uşor înlocuite cu pompe submersibile, folosindu-se canalul deja existent. Spre deosebire de aceste tehnologii depăşite, pompele submersibile funcţionează invers, fiind amplasate în adânc la sursa de apă şi împing apa spre suprafaţă. Acestea vin cu avantaje considerabile, precum consum mai mic de energie (rezultat din legile fizicii), plus de putere, volum de apă şi presiune mai mari, iar zgomotul se elimină în totalitate, spre deosebire de cele cu jet care pot fi foarte gălăgioase. Pompele submersibile sunt mai productive şi economisesc şi timp, în sensul că nu au nevoie de a fi pregătite, adică de a trece prin procesul de eliminare a aerului din conductă, ceea ce e o problemă la sistemele vechi, limitând eficienţa sau chiar cedând după o vreme. În schimb, pompele submersibile au o durată de viaţă mai îndelungată (de peste 20-25 de ani). Sunt mult mai de încredere şi necesită mai puţină mentenanţă. De asemenea, fiind sigilate, se evită riscul de a reţine particule dăunătoare sau rugină.

Acum că ştii exact cum stă situaţia, rămâne ca să te îndrepţi spre un distribuitor de încredere cu produse de calitate. Spre exemplu, magazinul online indicat în link-ul de la început este dedicat în totalitate pompelor submersibile, deci ştii sigur că vei primi atenţia necesară în caz că ai nedumeriri. Acolo găseşti diferite produse şi modele de pompe, accesorii şi componente. Fiecare produs este însoţit de o descriere în detaliu, date tehnice precum puterea motorului, debit maxim de apă, temperatura maximă a lichidului pompat etc., precum şi preţul acestuia. Pentru instalarea unei pompe submersibile probabil vei avea nevoie de un specialist în aşa ceva, dar nu neapărat. În orice caz nu strică să apelezi și la acest ajutor vizual, un „tutorial” de instalare de la A la Z.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=XmBb2TnenkM[/youtube]

blogândac

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.