0

Unde găsești hidrofoare de adâncime

În ultima perioadă am scris mai multe articole despre pompele submersibile, întrebuințarea acestora și locurile din care se pot achiziționa. În urma acestui demers am observat o serie de cuvinte cheie (amplasare pompă submersibilă, pompe submersibile qjd, instalare pompă submersibilă, filtru submersibil, întrebări despre pompe submersibile etc.) pe această temă prin care lumea ajunge pe blogul meu cu ajutorul motoarelor de căutare. Acestea sunt tot mai frecvente (zilnic), deci se vede clar că există un interes real pentru astfel de instalații la care multă lume dorește să apeleze dar poate nu are suficiente surse de unde să se documenteze. Am amintit mai demult despre instalațiile numite hidrofoare adancime, care sunt în esență echipamente ce conţin pompe submersibile ataşate la conducte care se utilizează în special în zone urbane pentru a mări presiunea şi a alimenta cu apă clădirile mai înalte.

Astăzi mă voi concentra în special pe a explica în detaliu cum se folosesc hidrofoarele și o să fac o comparație între două modele pe care le găsiți la un magazin specializat. E bine de știut că există două categorii de hidrofoare, cele pentru adâncimi mai mici (de până la 9 m) și cele pentru adâncimi mai mari (până la 30 de metri). Cele din urmă au capacitatea să absoarbă apa din puțuri sau fântâni aflate în locații cu pânză freatică mai joasă și a asigura presiunea optimă în rețeaua de distribuție (casă, vilă etc.).


După o scurtă vizită pe site-ul pe care l-am indicat mai sus (specializat pe comercializarea pompelor sumbersibile și a instalațiilor de acest tip) m-am gândit să compar două modele de hidrofoare de adâncime. Le-am luat pe cel mai ieftin și pe cel mai scump din stoc. Primul este modelul JETD 110 CU VAS DE 22 LITRI la prețul de 449 RON (TVA inclus), iar celălalt e SAER M100 CU VAS DE 100 LITRI la prețul de 1 450 de RON. Observați că ambele au incluse în preț vase de expansiune de capacități diferite, acesta fiind unul din indicatorii faptului că sunt gândite pentru utilizări variate. Vasele de expansiune sunt practic rezervoare care acționează ca regulatoare de presiune. Orice sistem bazat pe gaze sau lichide are nevoie de așa ceva, prevenind creșterea sau scăderea bruscă a presiunii în urma schimbării de temperatură a fluidului. Acestea se pot achiziționa și separat. Diferența de capacitate în cazul nostru se explică prin faptul că modelele lucrează cu puteri diferite ale motorului și cu înălțimi de pompare diferite. Dacă primul are o putere de absorbție de 1100 W, al doilea lucrează cu 1250 W. În ceea ce privește înălțimea maximă la care poate ajunge apa pompată, vorbim de 40, respectiv 52 de metri. Acestea ar fi principalele caracteristici care dau diferența de preț. Ambele se pot folosi ca instalații casnice, în agricultură la scară mică, grădinărit, alimentare cu apă, sisteme de irigații, cu alimentarea apei din puțuri de maxim 24 de metri. Pe site găsiți modele la prețuri între aceste valori pentru toate nevoile clienților, componente și accesorii, echipamente de la diferiți producători.

blogândac

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.