0

Cum să-ți plănuiești vacanța fără stres?

Este de notorietate dilema care apare atunci când vrei să călătoreşti undeva în ţară sau în străinătate (vezi vacante Grecia) ca turist: mergi pe cont propriu sau alegi o agenţie de turism? Pe de o parte, dacă mergi de capul tău teoretic ieşi mai ieftin, asta dacă te descurci de minune cu rezervările şi nu o să întâmpini nicio surpriză negativă. Dacă apelezi la o firmă să îţi poarte de grijă şi să te răsfeţe cu toate eforturile, mai trebuie să laşi bani şi pe la ei.

Evident că interesul tău e să plăteşti cât mai puţin pentru servicii cât mai bune. Nu vreau să vorbesc în numele nimănui, fiecare ştie să aleagă pentru sine, mai ales dacă a trecut prin ambele experienţe. Eu mă cunosc pe mine şi ştiu că dacă am nevoie să plec undeva chiar şi în ţară, nu neapărat ca turist, chiar şi pentru o zi trebuie să mă pregătesc cu mai multe zile înainte ca să nu cumva să scap ceva detalii care ar putea să-mi perturbe toată excursia. Aici mă refer la alegerea mijloacelor de transport, la cazare, masă, program etc. Toate informaţiile le verifici de mai multe ori, mai ales că în România nu prea poţi să te bazezi pe nimic sigur. E şi mai dificil dacă ai de a face cu o călătorie într-o ţară străină (loc în care n-ai mai fost), unde nu cunoşti nici limba, nici obiceiurile, legile etc.

Nu vreau să insist prea mult pe această alegere, trebuie doar spus că există un fel de pată neagră aşternută asupra agenţiilor de turism, mai ales cele de cartier, după fel şi fel de cazuri în care clienţii au fost păcăliţi. Până la urmă aş zice că e tot vina ta dacă nu ai ştiut să te îndrepţi către cei mari şi de încredere.

Una din agenţiile respectate ar fi DirectBooking care operează prin intermediul unui portal de rezervări online foarte performant. Se vede din prima că oamenii cunosc puterea internetului pentru a face viaţa mai simplă clienţilor.

Pe site găseşti peste 74 000 de oferte turistice în România şi străinătate (cele mai avantajoase oferte pentru destinațiile Grecia, Turcia, Bulgaria și România), iar felul în care sunt prezentate vin în beneficiul clientului. În primul rând se pune mare accent pe accesibilitatea tuturor informaţiilor necesare: detalii complete cu privire la tarifele hotelului sau a pensiunii, despre destinaţia de vacanţă, a obiectivelor de vizitat etc.

Căutarea este flexibilă şi orientată spre nevoile clientului, fiind posibilă alegerea categoriei de interes în funcţie de tipul vacanţei (croazieră, balneo, munte etc.), perioadei (crăciun, revelion etc.) sau în funcţie de destinaţie (orașe, stațiuni, hoteluri propriu-zise etc.).

DirectBooking colaborează direct cu touroperatori de prestigiu şi chiar cu hoteluri afiliate care îşi publică oferta gratuit în cadrul portalului. Cu privire la tarife, ceea ce interesează pe client, agenţia are o strategie de criză în care propune cele mai mici comisioane şi doreşte să vândă cât mai multe pachete online pentru a evita intermedierea la sediul firmei. Practic, e ca şi cum clientul ar merge pe cont propriu, doar că nu caută informaţiile pe Google, ci direct pe portal, unde informaţiile sunt structurate şi uşor de accesat, iar documentele necesare le primește gata făcute. Eu zic că merită măcar să verifici dacă review-ul meu e corect şi poate chiar o să apelezi la ei.

blogândac

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.