1

Idei de rafturi DIY (Do It Yourself) pentru camera ta

Felul în care arată interiorul casei sau camerei tale spune multe despre persoana ta ca întreg, despre gusturile și obiceiurile tale, deoarece e mediul în care îți petreci o mare parte din viață și se presupune că îi acorzi atenție la fel cum acorzi atenție, spre exemplu, hainelor pe care le porți.

Creativitatea și bunul gust merg mână în mână când vine vorba de transformarea interiorului într-un spațiu personal primitor și relaxant în care ți-e drag să-ți petreci timpul. Decorarea și amenajarea camerei într-un mod profesionist necesită multă pricepere și atenție la detalii, însă sunt unele lucruri pe care oricine le poate face cu ajutorul unor instrumente minimale și câteva sugestii.

Pe mine personal mă fascinează rafturile și felul în care pot combina utilul cu plăcutul. Nu numai că acoperă spațiul nefolosit – pereții (ceea ce poate fi un mare avantaj când ai multe lucruri și spațiu puțin), dar pot să se integreze bine în design-ul camerei dacă arată într-un fel aparte. În plus, pentru instalarea lor ai nevoie doar de câteva unelte, precum o bormasina, eventual fierăstrău / polizor sau șurubelniță electrică etc. Depinde și de materia primă, dacă o ai gata făcută sau dacă o iei de la 0. Materialul cel mai folosit e lemnul, dar poate fi vorba și de metal, plastic, sticlă etc.

Astăzi am ales 5 idei și modele interesante, dar și practice de rafturi pe care le-am găsit pe internet și care mi-au atras atenția.

corner_shelf_bluestuff

Formă de diamant. Rafturile amplasate în colț îmi plac în mod special, deoarece sunt drăguțe și chiar exploatează la maximum spațiul, iar stabilitatea e și ea ridicată, fiind ușor de fixat în câteva șuruburi. Acest model e făcut pentru obiecte mai mici și pune accentul mai mult pe design decât pe utilitate, însă se poate face cu mai multe nivele și cu mărimi apropiate.

branch-shelf

Formă de creangă. Acest model e simplu de construit și foarte atractiv, tot pentru obiecte mici de decorațiune, împreună dând viață încăperii.

Practical-Colorful-Shelves

Dreptunghiuri colorate. Un ansamblu de rafturi dedicat spațiilor mai mari, încăpător și bun pentru cărți. De obicei o bibliotecă în stil clasic e doar o bucată mare de lemn cu forme regulate și anoste, însă un strop de creativitate și libertate poate face minuni la categoria aspect, păstrând eficacitatea. Se poate așeza în mijlocul încăperii ca să te simți ca într-o librărie (dacă ai un penthouse), dar și lipit de perete.

under-stair-shelf1

Rafturi în formă de scări. Iată aici o idee interesantă de cum poți combina două lucruri. Acest model e făcut pentru accesul la un nivel superior, iar spațiul mare de dedesubt oferă loc de depozitare, dar și stabilitate. Într-o configurație mai simplistă ideea poate fi folosită și ca acces la paturi etajate.

modular-modern-shelves-set

Rafturi inteligente. Una din cele mai inventive moduri de a gândi o structură de rafturi. Acționează în stilul lego și pot fi descompuse și rearanjate în mai multe feluri, în funcție de spațiu sau preferință. În plus, nu necesită fixare la perete, deci pot fi mutate cu ușurință în cazul unei eventuale reamenajări.

modular-shelving-construction-detail

Surse: 1 | 2 | 3 | 4 | 5

blogândac

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.