1

Cum să te reinventezi primăvara (fashion advices)

(Guest post de GL’AMOUR of Szidonia Fuleki)

1339064713_1378751841

„Moda nu este ceva care există numai în rochii. Moda este în cer, pe stradă, moda este legată de idei, de viață, de tot ceea ce ne înconjoară.” (Coco Chanel)

Ea a fost atât de avant-garde, Coco. Știa că moda înseamnă mult mai mult decât haine, noi respirăm modă în fiecare zi, și totuși, aproape ignorăm acest fapt. Ce încerc să spun este că trebuie să ții ochii și inima larg deschise, să vezi și să simți acest lucru. La fel ca și cu muzica: nu trebuie să fii un expert pentru a te bucura de muzică bună. Fii deschis! Fii deschis către natură, culorile minunate care te înconjoară, la ploaie, soare, flori. Fii deschis la viață! Eu nu spun că, făcând acest lucru, oricine poate deveni un expert de modă. Dar cu siguranță, la fel ca și cu orice gen de artă, și în ceea ce privește moda, trebuie să pornești din interiorul tău.

Aruncați o privire la colecția de primăvară-vară 2014, de exemplu. Apoi, vă sfătuiesc să aruncați o privire la colecția de primăvară-vară 2013, și la cea lansată cu un an înainte și așa mai departe. Ce se poate observa? Că pastelurile sunt omniprezente în fiecare colecție de sezon cald, dar într-un mod mereu inovator. Că florile inundă catwalkul la fiecare colecție de acest gen, dar niciodată nu pare să fie la fel. Pentru că marile și micile case de modă interpretează acest lucru într-un mod foarte personal și unic, iar în ceea ce privește alegerea stilului potrivit, ei bine, îți aparține în întregime: poate că ești o femeie Dior: elegantă, dar provocatoare în același timp, un gen de femeie „ne touchez pas”, sau poate că ești o femeie modernă și sexy, în stilul Versace inconfundabil sau cine știe? Poate te dai în vânt chiar după stilul Chanel, imortal și clasic. Află cine ești, (și fă-o în mod intenționat, cum ar spune Dolly Parton), iar după acest lucru vei știi cu siguranță ce stil ți se potrivește. Din nou, e o muncă ce pornește din „interior”. Eu vă sfătuiesc mai apoi să continuați cu niște piese „basic” de rigoare, pe care să le combinați după bunul plac.

7-for-all-mankind-georgia-in-authentic-light-900501

Care sunt aceste elemente indispensabile din garderoba oricărei femei? Iată-le: un trench (acum puteți profita de primăvară pentru a-l alege în cele mai frumoase culori, pe lângă clasicul trench beige), o pereche de jeans (cei care au un effect “wow!” de fiecare dată când îi purtați), un sacou negru, un maieu sau un tricou alb, balerini, o pereche de décolleté (negre și orice altă culoare în trend primăvara și vara aceasta), și, bineînțeles, imortala „little black dress”. Și fiindcă tot vine primăvara, pe lângă rochița neagră, procurați-vă una cu imprimeuri florale, sau una colorată. La toate aceste piese de îmbrăcăminte, nu uitați accesoriile, care au un rol extrem de important pentru a defini look-ul dorit. Și nu în ultimul rând, să nu uitați să vă reinventați mereu. Pentru că, la urma urmei, moda înseamnă acest lucru: să fii capabil să te reinventezi mereu, utilizând ca și sursă ideile, viața, și tot ceea ce te înconjoară.

blogândac

One Comment

  1. Un dulap plin de culoare dă întotdeauna mai multe opțiuni, dar rochia neagra nu se poate lipsi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.