0

Piatră naturală pentru interiorul și exteriorul casei tale

Piatra naturală este unul dintre materialele speciale care poate fi folosit în construcţii ca element organic sau ca element decorativ. În funcţie de destinaţie şi funcţionalitate, aceasta impune un anumit statut superior, şi poate simboliza mai multe lucruri, precum eleganţă, măreţie, dar şi sobrietate, bun gust, putere financiară etc.

Cine alege să includă piatra naturală în componenţa casei şi curţii sale cu siguranţă a făcut o alegere bună. În primul rând, este un material de calitate, rezistent în timp, iar pe de altă parte are un aspect potrivit care se integrează într-un design clasic, fără kitschuri. Nu degeaba proaspeţilor căsătoriţi li se urează „Casă de piatră!”. Piatra oferă siguranţă, consistență, putere, un cămin fericit şi indestructibil, în concordanţă cu mediul familial tradiţional.

Tehnologiile moderne au ajuns la un nivel în care piatra naturală poate fi exploatată și sculptată în mod flexibil şi oferită spre întrebuinţare într-o sumedenie de modele şi forme, atât pentru exterior, cât și pentru interior: pavaje, jardiniere de flori, garduri, elemente de susţinere, diferite decorațiuni pentru grădină, cișmele, fântâni arteziene, respectiv pardoseli, lavoare, tapete, ca să numim doar câteva. Toate acestea la preţuri accesibile publicului larg.

În cazul în care sunteți în căutare de magazine dedicate produselor din piatră naturală, am găsit eu unul online foarte profi, piatraonline.ro, cu o varietate impresionantă de articole pentru toate nevoile.

Unul dintre principalele tipuri de rocă folosit este travertinul. Travertinul (în italiană travertino) este o rocă sedimentară poroasă de calcar (alcătuită din calcit, calcit slab magnezian și aragonit), care are o culoare gălbuie până la brună. Acesta se formează pe fundul apelor, prin depunerea carbonatului de calciu din izvoarele de apă dulce. Travertinul posedă o serie de calități care îl fac ideal pentru tăiat, șlefuit și lustruit. Aspectul său este foarte atractiv (poate să arate ca marmura), iar componența sa asigură durabilitate, rezistență crescută la solicitare mecanică, compresiune, uzură, umiditate sau cicluri de îngheț / dezgheț. De aceea se poate folosi și în interior (ex. în băi), și în exterior (ex. fațade), expus la razele solare. Alte tipuri de rocă naturală folosite sunt calcarul, marmura și ardezia.

Dacă ar fi să aleg un tip de produs preferat construit din piatră, pot să afirm fără echivoc că fântânile arteziene îmi plac cel mai mult, deoarece arată foarte bine într-o curte. Evident, nu sunt adeptul briz-briz-urilor, așa că mă atrag în special modelele mai simple, elegante. Un exemplu ar fi acesta din imagine, cu un aspect foarte natural.

În timp ce fântânile arteziene servesc în special ca elemente decorative, cuptoarele și grătarele de grădină construite din piatră naturală au și o utilitate mai crescută, iar calitatea rocii asigură rezistența în timp, astfel că vă puteți bucura de picnicurile gustoase în aer liber pentru o perioadă îndelungată.

Dacă vă gândiți că online este dificil de a face o alegere cu privire la produsul dorit, există două posibilități. Puteți vizita showroom-ul din București (Aleea Teișani 137A, Sector 1), unde veți găsit toate produsele oferite. O altă modalitate este de a solicita mostre gratuite (în limita a 4 bucăți), care vă vor fi expediate acasă. Trebuie să plătiți doar taxa de livrare.

blogândac

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.