0

Toată lumea pleacă în Anglia? (un mic ghid turistic pentru emigranți și turiști)

Marea Britanie, îndeosebi Anglia, a devenit un target tot mai atractiv pentru cetățenii români, mai ales din prisma faptului că de mai bine de un an s-a dat liber la muncă și pentru noi în țara făgăduinței (varianta europeană). S-a speculat mult pe această temă, mai ales în lumea mediatică și politică, unde s-a propagat ideea că vom invada cu toții Regatul Unit și vom crea haos peste tot. Evident că a fost o exagerare grosolană, însă există și un sâmbure de adevăr în toată treaba. Și asta o zic pentru că tot mai mulți prieteni de-ai mei au plecat deja sau se pregătesc să emigreze acolo în speranța unui viitor mai bun. Iar pentru că viața nu înseamnă doar muncă, ci și distracție, m-am gândit să fac o scurtă prezentare a celor mai atractive și de neratat destinații pentru cei care s-au stabilit acolo, dar și pentru turiști.

Deoarece ne aflăm la o distanță însemnată de Anglia, o călătorie cu avionul ar fi cea mai recomandată pentru a evita un drum anevoios de mai mult de o zi. Pentru asta, cel mai bine e să pregătiți cursa din timp, în ideea achiziționării unui bilet mai ieftin.

Evident, Londra este centrul atenției, fiind cea mai mare metropolă de pe Insulă, precum și cea mai cunoscută capitală a lumii, primind vizita a peste 14 milioane de turiști anual. Iată câteva puncte de atracție pe care orice om care calcă pe pământ britanic ar trebui să le viziteze:

British Museum: unul din cele mai vechi și impozante muzee din lume, numărând peste 8 milioane de exponate din variate domenii culturale

Muzeul Madame Tussauds: Dacă nu reușești în viața asta să ajungi față în față cu idolul tău, fie că vorbim de celebrități ale muzicii, filmului sau televiziune, aici sigur îl vei găsi și te poți poza cu el. Chiar dacă vorbim, evident, de varianta din ceară.

Buckingham Palace: Reședința principală a familiei regale.

London Eye: un Ferris Wheel sau roată de observație gigant (135 m) aflat pe malul sudic al Tamisei, construit pentru a celebra intrarea în noul mileniu. O revoluție completă durează 30 de minute, îndeajuns ca să admiri de sus superba metropolă

Big Ben: porecla dată turnului din partea vestică a Palatului Westminster (Palatul Parlamentului), care este dotat cu clopot și cu celebrul ceas despre care se spune că are un mecanism de o acuratețe extraordinară.

Hyde Park: Unul din cele mai mari parcuri din Londra, o adevărată oază în mijlocul arhitecturii urbane. Este renumit pentru „Colțul vorbitorilor”, o tribună neoficială unde oricine poate ține discursuri pe orice temă.

Tower Bridge: unul din cele mai faimoase poduri peste Tamisa, leagă partea de sud cu nordul orașului și are o lungime de 244 m. Este în același timp pod mobil, cât și suspendat.

Nu doar Londra atrage vizitatori, întreg teritoriul britanic este încărcat cu istorie și cultură a diferitelor națiuni coexistente. În provincie, turiștii pot să „guste” din specificul local vizitând aceste locații:

Stonehenge: unul din cele mai vestite situri arheologice din lume. Este un monument preistoric datând din epoca neolitică. Până în ziua de azi naște controverse legate de motivul ridicării acestuia. Se află la aproximativ 2 ore de Londra (cu mașina)

Castelele britanice: nu ar fi corect să alegem doar unul din aceste construcții istorice drept cap de afiș, de aceea vom aminti doar câteva ce merită bifate într-un itinerar tematic: Castelul Leeds, Castelul Dover, Castelul Windsor, Castelul Lindisfarne, Castelul Warwick.

Festivaluri și carnavaluri: în funcție de data din calendar pe care o alegeți în vederea unei vizite mai ample, aveți șansa să vă intersectați cu aceste renumite evenimente ce se țin de obicei anual: Nothing Hill Carnival – e un festival stradal ținut în mai multe locații care celebrează diversitatea. Creamfields (Daresbury) – festival de muzică și dans, având ca invitați de casă trupa Crème, alături de DJ și interpreți renumiți.

Stadioane: fiind țara-mamă a fotbalului, Anglia deține unele din cele mai atractive arene sportive din lume. Pe lângă faimoasele Wembley și Stamford Bridge din Londra, se înscriu în lista selectă și Old Trafford (Manchester), Anfield (Liverpool), Villa Park (Birmingham), Riverside Stadium (Middlesborough) și multe altele.

Cu speranța că am putut fi de folos măcar într-o mică măsură turiștilor, în sensul că e imposibil să treci în revistă absolut tot din ceea ce merită văzut în Marea Britanie, urez tuturor călătorie plăcută!

blogândac

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.