0

Genius Travel propune programul „Delta Dunării pentru toți”

Toată lumea a auzit despre programul „Litoralul pentru toți”, care se desfășoară anual în extrasezonul estival și oferă prețuri convenabile pentru cei care doresc vacanțe la mare, dar vor să economisească bani. Pe același model, anul acesta se organizează „Delta pentru toți”, ocazie cu care iubitorii de natură pot explora în mod organizat minunata rezervație naturală la prețuri interesante.

Conform unui articol apărut pe pagina publicației Avantaje, inițiatorul proiectului este agenția Genius Travel, care pune la dispoziție turiștilor pachete atractive ce oferă cazare la Hotelul Genius Delta Resort, o construcție care se întinde pe 10 000 mp în localitatea Uzlina, comuna Murighiol, având acces direct la brațul Sf. Gheorghe și la canalul Uzlina. Aceste pachete includ drumuri cu barca în Deltă, ocazie unică de a vizita regiunea în toată splendoarea sa.

După cum știți, regiunea Deltei Dunării este parte a rezervației biosferei, astfel că turismul în zonă se poate face doar în mod organizat, respectând norme care protejează și conservă fauna și flora locală. Bogdan Ștefan, manager la Genius Travel discută într-un interviu pentru publicația mai sus amintită despre dorința de a promova Delta Dunării și a o plasa printre cele mai dorite destinații din țară, îndemnând turiștii să aleagă această variantă de vacanță, deoarece vor avea parte de o experiență unică și memorabilă.

Pachetele turistice „Delta Dunării pentru toți” încep de la 349 de lei / persoană / 2 nopți și dispun de toate facilitățile, precum masă completă (inclusiv preparate cu specific pescăresc), excursie cu barca „Descoperă Delta Dunării”, acces gratuit la piscina exterioară, posibilitatea de a pescui de pe pontonul hotelului, precum și alte oportunități de recreere. Pachetul de 3 nopți costă 449 de lei. În ambele cazuri transportul se face cu autocarul din orașele București, Ploiești sau Pitești. Turiștii care doresc să facă deplasarea cu mașina personală vor plăti și mai puțin pentru aceste pachete. Puteți verifica datele de plecare pe site-ul agenției.

Hotelul deține în total 29 de spații de cazare, repertizate într-un corp de clădire principal și patru vile. Restaurantul are 100 de locuri în interior și 70 pe terasă. De asemenea, include și o sală de conferințe de 40 de locuri, ideală pentru companiile care doresc să organizeze traininguri sau team building-uri.

Managerul Bogdan Ștefan prezintă câteva propuneri de petrecere a timpului în cele 3 sau 4 zile de vacanță din cadrul programului „Delta Dunării pentru toți”. Principala metodă de a vizita împrejurimile constă într-o excursia cu barca de care am amintit, durata fiind de aproximativ 3 ore. Aparatele de fotografiat nu trebuie să lipsească din rucsacul turiștilor, deoarece aceștia vor avea parte de peisaje nemaipomenite, cu vegetație extravagantă, precum întinderi de nuferi, suprafețe acoperite de stuf, papură și rogoz, dar și pline de colonii de păsări, precum pelicani (cea mai mare din Europa, însumând cca. 300 de exemplare), egrete, rațe, cormorani, cufundari și multe alte specii rare. Cei care doresc să se aventureze și mai departe, au posibilitatea să închirieze ambarcațiuni cu care se poate ajunge la Sf. Gheorghe pentru a explora plajele sălbatice la vărsarea Dunării în Marea Neagră, sau la Sulina pentru a vizita orașul vechi sau Pădurea Letea, care este cea mai nordică pădure subtropicală din Europa.

Ajunși înapoi la hotel, veți dori să experimentați din bucătăria locală. Renumite sunt borșul de pește (gătit conform rețetei tradiționale pescărești) și ciorba lipovenească. De asemenea, se poate servi o gamă largă de preparate, precum saramură de pește, icre, chifteluțe de pește etc., alături de un vin gustos de pe podgoriile Dobrogei. Dacă sunteți atrași de pescuit, puteți practica acest sport pe pontoanele de la hotel, sau veți fi călăuziți de un barcagiu spre zone ascunse. Seara se poate încheia cu admirarea asfințitului într-un decor de vis pe care nu îl veți putea savura în nici un alt loc.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=L3YFLThq710[/youtube]

blogândac

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.