1

Găsește grădinița sau creșa din București potrivită pentru copilul tău!

Îmi amintesc cu mult drag de primii mei ani din viață petrecuți la grădiniță. A fost o perioadă idilică, acum mai bine de 20 de ani, când țara abia se scutura de praful regimului comunist și încerca să se redreseze cumva la normal, sau de fapt să învețe și să descopere ce înseamnă normal. Unele frânturi de imagini și sunete mi-au rămas adânc tipărite în memorie, frânturi care nu-mi vor dispărea niciodată. Îmi amintesc foarte clar de cum arătau educatoarele, de unele momente memorabile, precum colegi care au făcut caca pe ei și toată lumea râdea, de gustul sandwich-ului cu unt și dulceață pe care mi-l împacheta mama, de cum arătau unele jucării vechi de câteva decenii, de aceleași povești care ne erau proiectate zi de zi pe perete cu ajutorul aparatului de diapozitive, de aceeași muzică ce răsuna de pe vinilurile zgâriate pe pick-up. Sunt chestii pe care doar cei care le-au trăit pot să le înțeleagă.

Ideea e că a fost o perioadă frumoasă, cu părțile ei bune, dar și cu cele rele. De atunci, însă, lumea s-a schimbat așa de mult, încât copiii au alte pretenții, nevoi și așteptări. Deja devine clișeu acea vorbă, precum nou-născuții vin pe lume cu smartphone-ul în mână. E amuzant, dar e o metaforă perfectă pentru felul în care evoluează și se dezvoltă oamenii în ziua de azi. Noi, ca adulți, trebuie să ne preocupăm de felul în care se formează cei mici și să îi ferim de pericolele noii ere înconjurate de tehnologie, dar să o și putem exploata în beneficiul lor și să le oferim lucruri de care noi nu am avut parte.

Eu nu sunt părinte și nici nu cred că voi fi prea curând, dar mă gândesc că sunt mulți de vârsta mea, prieteni care au copii mici și sunt în dificultate atunci când trebuie să aleagă grădinița sau creșa la care să-i înscrie. Am mai scris recent despre portalul Ambio.ro, care este un site dedicat tocmai acestei preocupări, listând într-un mod eficient toate instituțiile de gen din București și Ilfov, cu descrieri complete, pentru a face alegerea mai facilă. E practic o hartă interactivă, unde se pot vizualiza cu ușurință centrele de pe toată suprafața Capitalei, astfel că se elimină bătaia de cap cu care s-ar confrunta un părinte dând telefoane încoace și încolo și interogând cunoștințe.

De la ultima accesare a portalului, am observat că s-a lucrat la îmbunătățirea metodei de căutare. În momentul de față, utilizatorul poate să își aleagă din prima criteriile de bază de care e interesat, precum tipul instituției (de stat sau particulară, sau ambele), tipul de program (normal sau prelungit), sectorul. Mai departe, are opțiunea de a bifa alte filtre în căutarea avansată, precum specificul grădiniței, limbile de predare, alimentația, și nu în ultimul rând, tarifele. Acest lucru te ajută foarte mult, deoarece, să zicem, ești interesat doar de gradinite cu predare in germana. Astfel nu vei mai trebui să le iei rând pe rând, până dai de ce ai nevoie, ci vei primi lista potrivită. De aici încolo e o simplă formalitate găsirea locului perfect în funcție de aceste preferințe. E foarte probabil ca această instituție să se afle în apropierea casei sau a locului de muncă ale tale, în orice caz, vei afla infinit mai rapid decât cu metodele tradiționale.

blogândac

One Comment

  1. A-ți da copilul la creșă sau la grădiniță e un adevărat calvar în ziua de astăzi! Mulți copii, puține locuri, condițiile nu-s mereu grozave…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.