Home > Literatură, Presă, TV > Badea despre Cărtărescu: “total netalentat”

Badea despre Cărtărescu: “total netalentat”

7,202 dă vizualizări

November 9th, 2010 Apasă aici ca să comentezi Vezi comentariile

În emisiunea bebeluşului Gâdea, Sinteza zilei de duminică (7 noiembrie, Antena3), Mircea Badea a declarat despre scriitorul Mircea Cărtărescu că este un autor “total netalentat”. În studioul năbuşit de flegmele grobienilor Ciutacu, Ciuvică, Badea şi mai omeneştilor Oreste şi Mândruţă, discuţiile se învârteau pe lângă viaţa şi opera răposatului Adrian Păunescu, iar cum necum “maestrul” Badea a ajuns să afirme cele mai de sus.

Poţi să afirmi, de vrei, multe despre Cărtărescu: că e controversat, că e uneori instabil în direcţiile articolelor sale jurnalistice, sau câte şi mai câte, dar nu poţi afirma despre scriitorul român contemporan cu cota externă cea mai ridicată, a ale cărui opere au fost traduse în engleză, italiană, franceză, spaniolă, poloneză, suedeză, bulgară, maghiară etc. şi care după mulţi critici literari ar merita un premiu Nobel pentru literatură*, repet, nu poţi afirma că NU ARE TALENT.

Autorul probabil celei mai complexe şi fascinante trilogii româneşti ficţionale, Orbitor, din a ale cărei prime rânduri îţi dai seama că e opera unui geniu, NU POATE FI NETALENTAT. Mircea Badea trebuie să sugă mult ca să-şi rezerve măcar dreptul de a face astfel de afirmaţii aberante.


*http://ro.wikipedia.org/wiki/Mircea_C%C4%83rt%C4%83rescu

Categories: Literatură, Presă, TV Tags: , , ,
 1. petric
  November 9th, 2010 at 13:43 | #1

  mircea badea asta….e un incompetent…o “catzea” ordinara care tot latra intruna fara nici un sens…face rating domnule la antena 1…macar de ar critica constructiv…

  [Răspunde]

  blogândac Reply:

  din pacate sunt o gramada de oameni care gusta porcariile sale, asta pt k ne place sa ne batem joc de oameni sau sa privim cum altii isi bat joc de oameni.

  [Răspunde]

 2. petric
  November 12th, 2010 at 12:35 | #2

  mda…le place foarte mult, uitandu=se si in reluare cealalta zi…

  [Răspunde]

 3. petric
  November 12th, 2010 at 22:26 | #3

  ioi… inclin sa-i dau dreptate la “latratoarea” asta de badea….am citit ceva extrase din “orbitor”….e de-a dreptul jenanttttt….ce limbaj….de fapt mai bine zisss ceeee jargooonnnn…extraordinar

  [Răspunde]

 4. blogândac
  November 12th, 2010 at 23:50 | #4

  nu stiu ce sa zik… e prematur sa iti dai cu parerea despre o trilogie citind doar cateva pasaje… oricum trebuie sa ai deschidere spre un limbaj mai liber si intr-adevar nu e pt oricine romanul. stiu multi care au fost oripilati la inceput, dar si-au schimbat parerea pana la final. eu sustin in continuare k e o capodopera. si cartarescu nu inseamna doar orbitor…

  [Răspunde]

 5. Daniel
  February 2nd, 2013 at 17:30 | #5

  “din a cărei prime rânduri”. Din ALE CAREI.
  “a cărui opere”. ALE CARUI opere.
  Nu-i asa ca esti analfabet dar plin de tupeu? Asa e.

  [Răspunde]

  blogândac Reply:

  Doar pentru că a fost o zi în care nu mi-am recitit articolul nu înseamnă că sunt analfabet. Înseamnă că te-a atins pe tine într-un punct sensibil.

  [Răspunde]

 1. No trackbacks yet.