18

Alea erau desene meseriaşe, nu astea de-acuma!

Cred că mulţi dintre ăştia care activam raţional înainte de era cocălărească s-au pus pe discuţii din astea nostalgice şi entuziasmante legate de desenele animate pe care le vizionam când eram mici.

Cu siguranţă s-au amintit titluri celebre, precum Captain Planet, Power Rangers, Sailor Moon (recunoaşteţi băieţi, că şi voi mai trăgeaţi cu câte un ochi la ele), plus toată gama de la Looney Tunes, Disney etc etc.

Acuma nu pe astea vreau să le elogiez, ci pe unele pe care probabil nu mulţi le-au urmărit, dar cei care au făcut-o au rămas cu multă fascinaţie în memorie. Aveau ele un vibe interesant, .Chiar sunt curios dacă cineva dintre voi le-aţi urmărit. Toate erau pe TVR. Vin aşa:

1. Grendizer. Ăsta a fost anime-ul meu preferat (nu ca şi cum m-aş fi uitat la multe). Era un robot gigantic care apăra planeta de invazia extraterestră. Traducerile în română mă dădeau gata. În fiecare episod venea alt robot extraterestru care era prezentat astfel: “Monstrul OZN… Colo-colo” sau “soko-soko” sau mama ştie cum îi mai botezau 🙂

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=tW8JKCouIA4[/youtube]

2. Vampirul Ernest. Ăsta era ciudat rău, dar mă atrăgea tare. Episoadele erau scurte. Văd că se găsesc pe Youtube. În fiecare episod Ernest se trezea din coşciug, făcea ceva năzbâtii apoi la sfârşitul zilei se băga din nou în coşciug.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=PjXBLxRFi3M[/youtube]

3. Underdog. Era cu un câine super-erou care avea o iubită reporter şi se lupta cu unu care tot vroia să distrugă lumea prin metode ciudate rău. Implicaţii politice, substraturi, chestii, socoteli. Foarte inteligent.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=2uKapPkp77A[/youtube]

Dacă cineva îşi aminteşte de careva dintre ele, să îmi zică, că tare îs curios!

blogândac

18 Comments

  1. Sailor Mooooon! 😀 alaturi de Tom & Jerry si Woody the Woodpecker au fost desenele copilariei mele 😀 din cele de mai sus il recunosc doar pe Underdog 🙂 mai sunt multe la care ma uitam, dar nu le mai tin minte, poate daca le-as revedea le-as recunoaste

  2. Sal
    am cautat foarte mult timp grendizer dar nu mai stiam qm se scrie, imi amintesc k de fiecare data knd vb cei rai li se vedea saliva in gura….sau ma insel??? oricum nota 10 pt desene nu pt desenele actuale

  3. nu-mi amintesc detalii asa concrete. am cautat pe net sa iau toate episoadele, dar cele mai multe sunt in araba. am gasit si cateva in engleza, dar putine.

  4. Iti multumesc mult pentru ca mi-ai adus aminte de Grandizer 😀 , Imi placeau mult . Sper ca o sa gasesc episoadele pe net . Pace !

  5. Apropo, trebuie sa iti recomand un anime foarte bun ( poate cel mai bun). Fist of North Star. Se intampla intr-un viitor apocaliptic , in anii 90, desenele fiind facute pe la sfarsitul anilor 80, respectiv in prima jumatate a anilor 90 . O poveste reusita + scene de bataie foarte smechere. Pacat ca nu au fost difuzate si in Romania.

  6. m-am uitat pe youtube, pe langa faptul ca scenele de bataie sunt pline de brutalitate, sunt si comice cateodata. fain, dar la varsta asta deja nu ma mai atrag anime-urile.

  7. Eu cred ca divertismentul de calitate e potrivit oricarei varste , inclusiv animatia, dar fiecare cu parerea lui 🙂 . Poate imi poti improspata memoria… Exista un desen animat in care tatal eroului principal a fost ucis de catre un un om cu un singur ochi. Iar eroul a pornit intr-o calatorie incercand sa il gaseasca pe criminal. Era insotit doar de motocicleta sa si de un baietel cu care s-a anturat. Erau difuzate acu vro 14-15 ani, tot pe TVR 😀 . Sper ca ma poti ajuta !

  8. Si eu ma uitaaaam la GRENDIZEEEER!!!!!!!!!!!!!!!!!! era cel mai tare!

  9. cum pot vedea desenele astea???stie cineva?

  10. erau super desene as dori sa le revad in special grendizer erau desenele favorite

  11. aveam vreo 5-6 ani cand se difuza Grendizer si inafara de intro,am uitat complet numele,multumesc mult ca l-ai postat! il caut de foarte mult timp! imi era dor de el,nu am mai vazut niciun episod Grendizer de prin 1996 sau cand s-a difuzat…stiu ca era dublat in limba romana pe TVR 1.
    Mersi inca odata!

  12. dar de captain planet si jet mars isi aduce aminte careva ?

  13. captain planet, da, normal! celalalt, nu stiu.

  14. desenu asta pot zice ca nu lam uitat niciodata Grendizer tin minte ca eram obsedat de el aveam vreo 6 ani nu pierdeam un episod :)) cand sa terminat tin minte ca am plins o zi intreaga si miam scris pe o foaie toate atacurile lor :))

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.