Home > IT > Care e înlocuitorul dischetei Floppy?

Care e înlocuitorul dischetei Floppy?

2,744 dă vizualizări

March 15th, 2011 Apasă aici ca să comentezi Vezi comentariile


Am dat ieri de o dischetă floppy prin casă şi m-a prins direct nostalgia vremurilor ei. Am băgat-o un pic în căsuţa ei, doar ca să simt acel sunet perfect de conectare. Un feeling vintage foarte plăcut. Discheta a ieşit de pe scena tehnologiei destul de brusc. PC-urile noi nici nu mai sunt dotate cu floppy drive şi nimeni în ziua de azi nu mai foloseşte dischete. Chiar nu ştiu dacă se mai vând măcar în magazine.

Oricum, la mine rămâne fără răspuns întrebarea Care e înlocuitorul dischetei? Şi aici m-aş referi strict la posibilitatea de a transfera şi stoca fişiere de mărimi mici, mai apoi de a le preda unei terţe părţi. De exemplu, ai nevoie să predai nu ştiu unde un document Word. Mai demult, cumpărai o dischetă (care era în jur de 1,5 lei noi) urcai fişierul şi îl trimiteai unde aveai nevoie. Acum, la faze din astea singura posibilitate rămâne CD-ul sau DVD-ul, ceea ce mi se pare cam tras de coadă, deoarece pare destul de aiurea să scrii un fişier de vreo 200-300 kile pe un CD de 700 Mb, sau şi mai şi! un DVD de 4,7 Gb (că cele din urmă sunt mai ieftine). În plus, nu toată lumea se pricepe la scrierea de discuri şi oricum e un proces mai anevoios decât copy-paste. O alternativă ar fi stick-ul USB, numai că pe ăsta nu poţi să îl dai cuiva, că e al tău şi ai dat bani grei pe el. Alte opţiuni nu prea mai văd.

Sincer eu simt nevoia să existe un mediu de stocare cu spaţiu mare şi transfer rapid, cum e stick-ul, dar şi ieftin, precum mediile optice, ca să îl poţi înstrăina. Deocamdată nu există aşa ceva.

Categories: IT Tags: , , , ,
 1. Claudiu D
  March 15th, 2011 at 11:36 | #1

  Exista, se mai gasesc in unele magazine si culmea ca se mai folosesc(in institutiile conduse de mosi/babeti care nu au auzit de stick-uri si obliga personalul sa aduca fisiere word/acrobat pe floppy:))).

  [Răspunde]

 2. March 16th, 2011 at 01:02 | #2

  E-Mail … This Is The Answer!

  [Răspunde]

  blogândac Reply:

  corect, dar cand trebuie sa predai un dosar undeva, nu prea merge.

  [Răspunde]

  Dadada Reply:

  Daca trebuie sa predai un dosar documentele si pozele trebuie sa le listezi. (In dosar nu poti sa pui doar o discheta.) Si restul, pa care nu le poti lista, (voice or video) oricum nu incape pe o discheta.

  [Răspunde]

  blogândac Reply:

  i feel you man, de aia ziceam in ultimele randuri ca e nevoie de un inlocuitor pe masura

  [Răspunde]

 1. No trackbacks yet.