18

Vezi cine şi de câte ori ţi-a vizitat profilul de Facebook? Înşelătorie!

În ultimele zile zidul meu de Facebook a fost bombardat vertiginos cu tot felul de aplicaţii dubioase (trimise de la prieteni, aparent sau nu) care cică îţi arată cine şi de câte ori ţi-a vizitat profilul.

Atrăgător, nu? Oricine e curios să îşi cunoască stalker-ii, să afle cine e obsedat de el/ea, cine e pe cale să îl/o violeze, aşa că normal că dai click repede, fără să te gândeşti un pic că aşa ceva e interzis de Facebook. Deci nu trebuie să mă crezi pe mine, trebuie să citeşti doar în Termenii şi Condiţiile reţelei de socializare. Ia:

Can I know who’s viewing my profile or how often it’s being viewed?
Can I see who’s viewed my profile? There’s a group or application claiming I can find out who has been viewing my profile.

Nu ştiu care e scopul concret al acestor aplicaţii (care vor fi şterse una-două, dacă sunt raportate), dar cel mai sigur e spamming-ul.

Astea sunt doar câteva nume de aplicaţii pe care le-am întâlnit eu (niciuna nu mai funcţionează):
“Official App: See Who has Viewed your Profile? Find out here! .atyf9 .”
“WOW Now you can see who views your facebook profile!”
“FRIENDS PLEASE SEE THIS EVENT! URGENT!”

Aşa că dacă întâlniţi ceva asemănător, fiţi mai prevăzători şi nu daţi click pe ele, ca să nu deveniţi parte dintr-o fraudă!

Sursă: 1

blogândac

18 Comments

  1. De cand s-a stramutat HI5-ul pe Facebook eu am renuntat la ideea de a-mi face cont. Oricum, sunt sigur ca nu plange nimeni …

  2. Am paţit-o si eu. Se pare ca nu este doar spam, instaleză si o aplicaţie care posteză in numele tău câte un link de fiecare data când intri pe facebook, de obicei ceva deochiat. În fine am reuşit să şterg aplicaţia.

  3. Am paţit-o si eu. Se pare ca nu este doar spam, instaleză si o aplicaţie care posteză in numele tău câte un link de fiecare data când intri pe facebook, de obicei ceva deochiat. În fine am reuşit să şterg aplicaţia.

  4. Da, e un virus. Invatatura de minte sa-ti fie.

  5. si eu am trecut prin asta, m-am trezit cu o postare pe care nu am facut-o eu si nu stiam despre ce e vorba si am reusit sa o sterg si eu.

  6. si eu am trecut prin asta, m-am trezit cu o postare pe care nu am facut-o eu si nu stiam despre ce e vorba si am reusit sa o sterg si eu.

  7. Howdy! Do you know if they make any plugins to safeguard against hackers?

    I’m kinda paranoid about losing everything I’ve worked hard on.
    Any tips?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.