Home > Muzică, Societate > Corina promovează simboluri naziste

Corina promovează simboluri naziste

4,207 dă vizualizări

March 9th, 2013 Apasă aici ca să comentezi Vezi comentariile

În noul videoclip al Corinei la piesa „Pernele moi” feat. Pacha Man se observă în mod repetat svastica nazistă, un simbol a cărui apariție în astfel de context e cel puțin sancționabilă moral, dacă nu chiar penal.

Nu sunt profesionist în drept, dar în legislația românească am găsit două articole care, mi se pare, ar intra în conflict cu situația de față:

„Art. 4. – (1) Confecţionarea, vânzarea, răspândirea, precum şi deţinerea în vederea răspândirii de simboluri fasciste, rasiste ori xenofobe se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 3 ani şi interzicerea unor drepturi.”

„Art. 5. – Promovarea cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unei infracţiuni contra păcii şi omenirii sau promovarea ideologiei fasciste, rasiste ori xenofobe, prin propagandă, săvârşită prin orice mijloace, în public, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani şi interzicerea unor drepturi.“

Chiar dacă producătorii s-ar putea scoate la tribunal pe bază că nu ei sunt autorii semnului, filmarea în locația respectivă e cu tentă și nu poate scuza intenția transmiterii de mesaj xenofob, chiar și indirect. Eu zic că se cuvine măcar o explicație dată publicului.

b

c

  1. March 18th, 2013 at 17:02 | #1

    ce ochi de vultur ai :))

    [Răspunde]

  1. No trackbacks yet.