4

Merită să-ți iei o saltea de calitate!

Pe ce tip de saltea dormi? Nu trebuie să-mi răspunzi mie, doar gândește-te un pic dacă locul în care îți petreci o mare bucată din viață e dotat cu elementele potrivite pentru a-ți oferi un regim sănătos de somn. S-ar putea să nu te fi interesat până acum acest aspect sau poate nu ai avut timp și răbdare să reflectezi asupra lui.

Dacă ești o persoană activă încerci să dormi cât mai puțin și eficient pentru a avea timp să-ți trăiești viața sau să lucrezi. Pe de altă parte, dacă ești prieten bun cu somnul vrei să îți creezi condiții regești în călătoria spre lumea viselor. În ambele cazuri e foarte important pe ce tip de material dormi, astfel încât corpul tău, când devine aproape independent de conștiență și control, să poată fi relaxat, pentru ca dimineața să te trezești cu prospețime, nu cu senzația de oboseală.

Am dat de site-ul ăsta, saltele-online.ro, care se ocupă exact cu această necesitate a omului de a avea parte de un somn de calitate. Vedem peste tot firme care au ca slogan expresii ce conțin superlativele „cel mai” sau „cea mai”, însă când ei zic că sunt specialiști în saltele mă fac să îi cred pe cuvânt, mai ales după ce m-am perindat prin toate secțiunile site-ului și am văzut cât de entuziaști sunt ei față de domeniul lor de activitate. Asta îmi place la unele firme, când nu încearcă să-ți bage cu forța pe gât produsele lor, ci dezvoltă un adevărat interes față de nevoile fiecărui client și cunosc meserie. Mai ales în cazul de față, e foarte important ca salteaua să se plieze pe caracteristicile personale ale omului. De exemplu, în cazul copiilor, a căror coloană e în formare și creștere, trebuie acordată atenție mărită asupra formei, materialului, rigidității etc. La fel, cei care au deja probleme de spate trebuie neapărat să recurgă la o saltea ortopedică. De altfel, fiecare produs în parte vine cu explicații amănunțite, cu grad de confort, note evaluative, poze etc. pentru a nu da greș când îți alegi salteaua potrivită pentru tine. Oricum, dacă stai în București și vizitezi show-room-ul lor vei primi cele mai bune sfaturi personal, sau poți să îi apelezi prin telefon sau e-mail dacă nu îți dai seama exact care e tipul de saltea care îți va aduce beneficii maxime.

Cu privire la sănătate, nu doar forma sau materialul sunt de luat în seamă, ci și un aspect mai ascuns (și la propriu și la figurat), adică microorganismele numite acarieni, care se adăpostesc în saltele și se hrănesc cu fragmente din pielea umană sau alte materiale biologice. Aceștia pot crea alergii persistente. Toate saltelele de la ei sunt tratate antiacarieni, așa că nu trebuie să-ți faci griji în acest sens.

Poate că din descrierea pe care am făcut-o firma pare un club elitist și se adresează celor cu bani mulți. Ce-i drept, ei se axează pe produse premium în conformitate cu norme europene, însă prețurile sunt generoase în raport cu calitatea. Când te gândești că produsul va fi un companion de lungă durată (ca un televizor sau un frigider), îți vei da seama că totuși ai făcut o afacere bună în care tu ai ieșit pe plus.

blogândac

4 Comments

  1. Salut, si eu sunt in cautare de saltele si navighez de trei zile pe online in cautare de sfaturi. Ce am gasit eu interesant in materie de sfaturi a fost tot pe un blog al unei firme de mobila blog.distributiemobila.ro . Acolo am gasit sfaturi similare cu ale tale legate de sanatate dar un pic mai structurate pe afectiuni medicale. Sincer eu cred ca o sa orientez spre o saltea fara arcuri – memory foam, gen dormeo. Initial am vrut chiar dormeo dar am gasit ceva similar, mai ieftin si cu spuma mai groasa. Ce am citit pe softpedia legat de tipul asta de saltea m-a speriat un pic, era ceva de miros. Tu sti ceva de treaba asta?

  2. cred ca cel mai bine ar fi sa ii contactezi telefonic pe cei de pe site-ul de care am pomenit, par sa fie in masura sa iti zica tot ce te intereseaza, si de miros, si de altele

  3. Salut, gata am rezolvat cu salteaua!!! 🙂 am intrat la cei cu blogul distributiemobila.ro si mi-am luat un Poket spring. Azi noapte am dormit cu ingerii 🙂

  4. Atunci cand trebuie sa te hotarasti ce fel de saltea sa iti iei, ai mult mai multe aspecte pe care trebuie sa le iei in considerare. Intr-adevar daca ai dureri de spate o saltea ortopedica este cea recomandata. Dar sunt anumite tipuri de saltele care sunt mai recomandate decat celelalte in functie de felul in care dormi (pe spate, burta etc.), daca esti insarcinata, daca ai dureri nu numai de spate ci si de umari, gat etc. In orice caz este foarte important sa te informezi inainte sa cumperi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.