0

Trimite flori persoanelor dragi din țară!

prod43

De-a lungul istoriei, omenirea a dezvoltat o bogată fascinație față de simbolistica florilor în mitologie, artă sau viața de zi cu zi. Aceste minunății ale naturii au avut dintotdeauna un rol semnificativ în relaționarea interumană, de transmitere a unor mesaje nonverbale, fie că vorbim de exprimarea iubirii, fascinației, aprecierii față de o persoană dar și a unor sentimente cu caracter negativ.

În era victoriană din Anglia (1837-1901) s-a creat un adevărat limbaj al florilor, care a devenit la fel de important în societatea înaltă ca și limbajul vestimentar. O culoare, un miros specific sau o serie întreagă de elemente circumstanțiale precum numărul lor, felul în care erau aranjate transmiteau mesaje diferite și s-au făcut chiar dicționare pentru a descifra codurile. Această simbolistică a fost utilizată în special de tinerii îndrăgostiți, care transmiteau astfel sentimente ce nu puteau fi rostite prin cuvinte. O floare acordată în poziția normală exprima un sentiment pozitiv, în timp ce una cu capul în jos avea un înțeles negativ. De asemenea, o persoană care înmâna floarea cu mâna dreaptă exprima un „da”, iar cu mâna stângă dădea un răspuns negativ. Existau multe locuri comune în semnificațiile florilor, de exemplu trandafirul în general exprima iubirea, crinul frumusețea, dar diferitele varietăți de culori puteau distorsiona mesajul. Astfel, dacă cele două părți foloseau dicționare diferite, imaginați-vă câte neînțelegeri se puteau isca.

Buchetele sau aranjamentele florale reprezintă o artă în sine și pot servi mai multor scopuri. Cercetătorii au descoperit că practica aranjamentelor decorative cu flori își are originea în Egiptul antic (anul 2.500 î.e.n), unde oamenii foloseau florile ca decor în case și mediul înconjurător. Aranjamente mai elaborate au fost destinate evenimentelor oficiale, precum funeraliile. Cei care proveneau din familii mai înstărite aveau parte de o procesiuni mai arătoase. Grecii și romanii au încorporat de asemenea în culturile lor simbolistica florilor. Coronițe cu flori se acordau laureaților Olimpiadei sau ai concursurilor de poezie, precum și învingătorilor în lupte.

Simbolistica florilor și-a păstrat identitatea și în zilele noastre. Aspectul și miresmele florilor împreună au o capacitate deosebită de a oferi zâmbete pe fețele celor care le primesc drept cadou, asociate cu o anume ocazie specială din viață. Practica oferirii de flori nu va deveni depășită niciodată, rămânând o metodă elegantă și apreciată de a oferi cuiva bună dispoziție. În ziua de azi, cum multă lume e plecată din țară, o metodă bună de a păstra legătura de la depărtare cu cei dragi și de a le transmite urări calde poate fi trimiterea de flori cu ajutorul site-urilor specializate. Am găsit câteva care merită consultate, bouquets.ro, buchete.ro sau flowersromania.net. Aceste firme se ocupă cu livrarea de flori și aranjamente florale în toată România, iar satisfacția clientului cât și a recipientului sunt garantate de calitatea și diversitatea produselor oferite.

blogândac

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.