0

Alege vacanța de vis ieftină prin oferte last minute

Nu-i așa că ți s-a întâmplat și ție ca seara târziu să te sune vreun prieten și să te întrebe dacă nu cumva ai chef de dimineață să mergi împreună cu el și cu alți câțiva într-o mică excursie, că ar mai fi un loc în mașină? Evident că există două scenarii în cazul ăsta, și asta depinde de starea de moment pe care o ai sau de personalitatea ta în general.

Dacă mă întrebi pe mine, uneori am răspuns cu „da”, pentru că aveam multă adrenalină în mine, nimic altceva de făcut, și domnea în mine nevoia de a schimba repede peisajul. Alteori am zis că nici nu se pune problema, pentru că nu am timp să mă pregătesc și așa ceva trebuie plănuit din timp.

Adevărul e că mie îmi place să planific până la ultimul detaliu orice program viitor, mai ales când vine vorba de o călătorie. Chiar și dacă mă duc pe o zi, vreau să mă asigur că nu uit nimic și nu o să am parte de neplăceri. Însă uneori, din experiență spun, e mai bine să te lași în mâna spontaneității, și lucrurile se vor aranja de la sine.

Cam pe aceeași idee merg și așa numitele oferte „last minute” propuse de agențiile turistice. Când hotelurile sau companiile aeriene trebuie să umple locurile pe ultima sută, pun la bătaie discounturi frumușele pentru cei dispuși să le rezerve de pe o zi pe alta. E ca la piață, dacă se face seară și mai ai de vândut roșii, scazi prețul ca să scapi de ele cât mai repede.

În mod normal, o ofertă last minute se încadrează în intervalul de 14 zile de la data anunțului. Mai degrabă la hoteluri și la resorturi turistice e specifică această practică, deoarece la zborurile aeriene e în general invers, cu cât mai scurtă e perioada de la achiziția biletului până la data cursei, cu atât mai scumpă este călătoria, însă există și excepții. Varianta fericită e atunci când biletul de avion e inclus în pachetul turistic.

Pentru o persoană liberă, fără program fix, și un pic de spirit de aventură, vânarea de astfel de oferte pe internet poate să fie garantul unei economisiri substanțiale la o vacanță de neuitat. De exemplu, agenția Genius Travel pune la bătaie constant oferte last minute în cele mai atractive locații de pe glob. Depinde de tine dacă ai deja în gând o destinație concretă în care vrei să ajungi și aștepți doar oferta potrivită, sau te lași în totalitate pe mâna destinului și alegi primul pachet care te atrage instant.

Chiar în momentul în care scriu vizualizez una din cele mai bune oferte last minute de la Genius Travel, care mi se pare super extravagantă, începând de la 430 de euro plus taxe un sejur de șapte zile în Sharm El Sheikh (Egipt) la un hotel de 5 stele, All Inclusive. Sejurul începe peste 5 zile. Poate când vei citi asta, oferta nu va mai exista.

Eu „plănuiesc” de foarte mult timp să fac o vizită cât mai ieftină în străinătate, Italia în special, cu o companie aeriană low cost și să stau la hosteluri cât mai ieftine, dar cu plănuitul am rămas. Poate pentru că nu am răbdare să mă ocup de toate acele detalii mici de care am amintit. Așa că nu exclud ca într-o bună zi să aleg o astfel de ofertă last minute și să plec fără a sta pe gânduri.

blogândac

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.