1

Ce trebuie să știți despre diamante și bijuteriile cu diamante

Diamonds are forever – spune un faimos slogan în engleză. Diamantele sunt eterne. Într-adevăr, din punct de vedere chimic, diamantul este una din formele cristalizate a carbonului pur, putând atinge duritatea maximă pe scara Mohs, adică 10. Din acest motiv șlefuirea diamantului se poate efectua doar cu pulbere de diamant.

Sloganul de mai sus a fost utilizat pentru prima dată în anul 1948 într-o reclamă scrisă de către compania De Beers pentru a-și promova produsele și îl folosește și în ziua de astăzi. Ce altă metodă de promovare e mai bună decât făcând apel la rezistența acestei pietre prețioase (de altfel, etimologia cuvântului are rădăcini franceze, și înseamnă „indestructibil”)? Dacă orice alt produs din lumea asta vine însoțit cu un termen de garanție de genul 2 ani, 10 ani, în cazul diamantelor poate fi scris „infinit”.

Diamantele au atras o fascinație aparte de-a lungul istoriei. Se spune că primele diamante au fost descoperite undeva în anul 800 î.e.n. și au fost aduse în Europa din India de către Alexandru Macedon (327 î.e.n.). În momentul de față, printre cele mai importante locuri de pe glob unde se găsesc diamante în cantități mai mari se numără Brazilia, Africa de Sud, Rusia, Canada sau Sierra Leone.

Bijuteriile care conțin diamante sunt printre cele mai valoroase de pe piață și oferă un statut aparte celor care le poartă. Înainte de a achiziționa o astfel de nestemată, e bine de știut care sunt cele mai importante caracteristici ale diamantelor și ce le face mai valoroase.

• Forma: este rezultatul final al procesului de tăiere și șlefuire. Acestea pot fi de tip briliant / rotund, princess, radiant, smarald, baghetă etc. Fiecare poartă atribuții separate, dar frumusețea individuală ține de gustul fiecăruia
• Tăietura: cu cât mai bine este tăiat un diamant, cu atât mai strălucitor este, bazându-se pe reflectarea luminii
• Culoarea: sau mai bine zis, lipsa culorii – cu cât un diamant este mai alb, cu atât mai valoros este
• Greutatea: se măsoară în carate și se referă la mărimea diamantului
• Claritatea: se referă la gradul de imperfecțiuni (impurități) pe care de obicei orice diamant îl are, aceasta poate fi apreciată cu ochiul liber sau cu o lupă

Cele mai frecvente tipuri de bijuterii din diamante sunt verighetele, inele cu diamante, dar și cercei sau pandantive. Alegerea unui astfel de obiect prețios pentru purtat necesită o documentare prealabilă, deoarece prețul lor este ridicat. Să nu mai spunem dacă intenția e de a face un cadou cuiva, probabil persoanei foarte dragi din viața noastră. Logodna sau căsătoria poate fi un prilej excelent pentru alegerea unei astfel de bijuterii care conține și diamant, ca simbol al prețuirii nemărginite și a respectului pe care îl purtăm față de o relație.

Pe lângă forma și valoarea diamantului, o bijuterie complexă care este fabricată și din materiale precum aurul sau argintul, sau au în componență alte pietre prețioase, cum ar fi safirul, rubinul sau smaraldul, poate să dea un aspect de invidiat unei piese individuale.

Dacă sunteți interesat să faceți o astfel de achiziție, vă recomand Royal Diamante, o companie cu ștate vechi pe piața comercializării de bijuterii cu diamante (peste 35 de ani de experiență, fabricarea lor se face la Londra). În cadrul magazinului online veți găsi o serie impresionantă de modele care vă vor tăia respirația, făcute pentru diferite ocazii și pentru diferite buzunare.

blogândac

One Comment

  1. Mie imi place tot ce luceste , asta e tot ce conteaza:)). In legatura cu articolul este unul foarte bun , chiar nu stiam lucrurile astea.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.