0

Cele mai frumoase metropole europene de vizitat

Europa este continentul cel mai încărcat de istorie şi cultură, un conglomerat al diferitelor naţiuni, fiecare cu unicitatea ei, drept pentru care cuprinde o bogată ofertă turistică pentru oameni din întreaga lume. Noi trebuie să ne mândrim că ne-am născut aici şi că putem vizita locuri fascinante parcurgând distanţe relativ mici, în funcţie de mijlocul de transport ales.

Azi m-am gândit să vă recomand o destinație în care am fost și unele pe care aș vrea să le vizitez. Mie îmi place mult să călătoresc şi să descopăr locuri noi, să asimilez culoarea locală, să cunosc oamenii şi să le înţeleg gândirea şi modul lor de viaţă. Din păcate până în acest moment am ajuns doar în două capitale europene, Budapesta şi Viena, însă timpul petrecut în aceste orașe a fost de nepreţuit. Sper ca în viitorul apropiat să îmi pot programa şi mai multe drumuri prin Europa. În mod ironic, încă nu am fost în București, deci cele mai mari şanse sunt ca aceasta să fie următoarea capitală pe care o voi vedea, dar în afara ţării vizez să ajung la Roma.

După cum am spus, am avut șansa să vizitez Viena și în continuare o să punctez de ce e una din marile atracţii. În primul rând să trăieşti acolo e aproape de ideal, fiind considerat oraşul cel mai locuibil din lume, conform unui studiu din 2005. Rata criminalității este scăzută, iar nivelul de trai ridicat. Ca simplu turist, la fel ai motive să o încerci. Centrul Vienei parcă te trimite în trecut în lumea monarhilor şi a trăsurilor cu cai. Arhitectura este impresionantă, în frunte cu Palatul Hofburg, Catedrala Sfântul Ștefan sau Schönbrunn-ul. Reţeaua de transport subteran e atât de bine construită, încât poţi ajunge dintr-un colţ în altul foarte repede şi uşor. În plus, să călătoreşti cu metroul nu e o povară, ca în alte metropole renumite, deoarece toată infrastructura e modernă şi curată. În Viena o să găsești foarte multe parcuri imense, propice pentru tot felul de activități sportive sau de recreație. Recomand parcul de distracții Prater, un loc în care sigur nu te vei plictisi. Singurul aspect care nu o avantajează e faptul că Dunărea nu trece prin centrul Vienei. De aceea consider că Budapesta e mult mai atractivă din acest punct de vedere. Cu toate acestea, ai multe de văzut şi experimentat, pe lângă proverbialele lebede, există multe posibilităţi de petrecere a timpului, precum o plimbare cu diferitele ambarcaţiuni sau o băutură rece la o terasă de la malul apei. La Viena am ajuns cam în 10 ore cu mașina din Cluj. Ar fi recomandat un zbor cu avionul, eventual de urmărit niște zboruri low cost.

Am menționat că mi-aș dori să ajung cât mai repede în capitala Italiei. Nu mai are rost să o prezint, pentru că e un obiectiv ultracunoscut în întreaga lume. Însă e de știut că nicio recomandare nu poate egala experiența personală. Uneori așteptările îți sunt depășite, alteori ești dezamăgit. Alte metropole europene pe care le-aș pune în lista scurtă ar fi Amsterdam, Copenhaga, Atena sau orice oraș din Elveția.

Cel mai distractiv e să plănuiești o astfel de călătorie alături de câțiva prieteni buni. Ideal ar fi ca transportul să coste cât mai puțin, ca să îți rămână cât mai mult de cheltuială în orașul respectiv. Cea mai ieftină soluție mi se pare urmărirea din timp (cu câteva luni înainte) a unei oferte bombă la bilet de avion, iar acestea nu sunt puține. Poți ajunge în cele mai cunoscute locuri din Europa cu prețuri incredibile, în jur de 30 de euro dus-întors. Chiar în zilele acestea am găsit pe net bilete ieftine de avion cu care ajungi în orașe precum Veneția, Milano, Londra, Bruxelles sau Frankfurt. Eu zic că orice persoană cu salariu mediu poate să își permită măcar un sejur de 3-4 zile cu un buget foarte rezonabil.

blogândac

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.