0

Dubai, o destinație care poate fi și ieftină

Dubaiul este paradisul arhitectonic al lumii. De fiecare dată când vezi imagini la TV despre faimoasa și impresionanta metropolă din Emiratele Arabe Unite, ești ori pe Discovery Channel, ori pe National Geographic, savurând cu gura căscată felul în care tehnologia modernă dărâmă noi și noi bariere. Cel puțin asta îmi vine în minte mie prima dată, atunci când vine vorba de Dubai. Ori Burj Al Arab-ul, unicul hotel de 7 stele din lume, ori insulele artificiale în formă de palmieri. Însă capitala S.F. a Golfului este mult mai mult decât ni se poate arăta în media, pe lângă atracțiile de top devenite faimoase peste tot, ea ascunde o lume fascinantă pe care doar vizitând-o poți să o înțelegi întru totul. Fără îndoială, fiind una din cele mai atractive destinații turistice din Orient, merită bifată măcar o dată în viață.

După cum am amintit, arhitectura orașului este expresia opulenței imperiului petrolier, o lume în care cuvântul „sărăcie” practic nu există. Cu toate acestea, nu trebuie să fii milionar în dolari ca să îți permiți un sejur de vis în Dubai, deoarece există oferte pentru toate buzunarele care asigură confortul și atenția necesare pentru a petrece niște clipe memorabile și a vizita toate obiectivele care merită explorate.

Dacă te gândești să îți planifici o vacanță în Dubai cu un buget cât mai mic, ca de altfel spre orice altă destinație, trebuie să încerci să ieși bine la transport și cazare. Dacă aceste două aspecte sunt asigurate, nu trebuie să-ți faci griji de restul, deoarece poți să vizitezi multe obiective la prețuri mici, chiar foarte mici. În unele zone găsești restaurante și buticuri unde se mânâncă bine și ieftin, iar intrarea la diferite muzee e de ordinul a câtorva euro.

Încearcă să urmărești din timp pachetele turistice la diferite agenții, deoarece sistemul early booking poate să îți scadă mult din costul final al excursiei. De asemenea, există multe zboruri spre Dubai din București pe care le poți viza, chiar și low cost. Cel mai nou aeroport, care a fost inaugurat în 2010 se numește Al Maktoum International și se află încă în dezvoltare în cadrul complexului economic Dubai World Central. De aici transferul se face mai dificil, până la prima stație de metrou se poate ajunge momentan doar cu taxiul (care e relativ ieftin și sigur). Celălalt aeroport, Dubai International este mult mai accesibil, fiind foarte tranzitat. Un alt aspect care trebuie luat în calcul neapărat este obținerea vizei. Aceasta se poate obține relativ ușor, mai ales pentru turiști cu actele în regulă.

Odată ajuns în inima metropolei, rămâne de stabilit itinerariul, care poate fi împărțit în două: vizitarea obiectivelor must see, pe care le găsești la o căutare simplă pe Google, respectiv a locațiilor mai puțin cunoscute, mai aparte, mai „hipster”, dacă vrei, pe care doar printr-o documentare mai amplă le poți afla, fie de pe bloguri, din review-uri personale, fie de la cunoștințe care au fost pe acolo și au gustat din culoarea locală. Eu o să vă prezint doar o felie din obiectivele mai puțin promovate care m-au atras:

• Deira, orașul vechi (aici găsești și cazare ieftină și confort ridicat)

• Cartierul Bastakia, singurul care mai păstrează feelingul de sat pescăresc care a fost foarte de mult Dubaiul, cu case părăsite, un fel de muzeu în aer liber; în anumite perioade se organizează spectacole de muzică și dansuri tradiționale; există magazine de suveniruri de calitate

• O călătorie cu „abra”, barcă tradițională din lemn. Face legătura pe apă între stația Shindagha / Al Ghubaiba și Al Sabkha

• Dubai Museum din Fortul Al Fahidi; conține artefacte tradiționale locale, picturi care prezintă viața înainte de era petrolieră

• O plimbare pe plajă; există o sumedenie de resorturi pentru toate buzunarele

• Dubai Food Festival: a fost inaugurat anul trecut, iar în 2015 va avea loc între 27-29 octombrie;

• Moscheea Jumeirah, cea mai mare din oraș, una din puținele care primește vizita non-musulmanilor

• Al Sahra Desert Resort, unde poți să te apropii de cămile, să le mângâi și să le dai de mâncare

blogândac

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.