0

Ce fac arabii când se plictisesc…

Chiar dacă nu suntem un popor de încuiaţi cultural ca americanii, care nu ştiu să localizeze S.U.A. pe harta S.U.A., ci cunoaştem cât de cât lumea din afara graniţelor noastre, e normal să cădem pradă unor prejudecăţi culturale, pentru că nu intrăm în contact direct cu civilizaţiile mai îndepărtate geografic, ci aflăm despre ele din enciclopedii sau televizor.

De exemplu, când vine vorba de eschimoşi, ne închipuim nişte fiinţe îmbrobodite în şube groase, aşezaţi pe sanii trase de reni, suflate de viscol şi încercând să intre în iglu contra-vânt. Nu ne trece prin căpăţână că şi pe coasta Groenlandei, de exemplu, există localităţi mai mult sau mai puţin dezvoltate, unde oamenii ăştia (poate nu toţi), oricât ar depinde de condiţiile climaterice vitrege, au şi ei activităţi “normale”, fac sex, îşi înşeală nevestele, poartă tricouri cu “Eminem” sau chiloţi cu “Superman”, întreţin site-uri de internet, râgâie, se scarpină în fund etc. etc.

Aşa şi cu arabii. Nu ştiu ce imagine v-aţi creat voi despre ei, însă din filmuleţul ăsta vă veţi da seama că nu sunt tocmai nişte “sfinţi”, ci mai degrabă chiar amuzanţi, chiar dacă n-aţi dori să fiţi protagoniştii glumelor făcute de ei.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=4MF-sce93vQ[/youtube]

blogândac

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.