0

Ce poți face în Madrid cu bani de buzunar

De fiecare dată când am scris despre destinații turistice de top, am încercat să prezint cât mai multe obiective nonconformiste, pe care nu le găsești din prima pe Google, locuri interesante pe care poți să le explorezi cu un buget redus sau gratuit. Iată că astăzi am ajuns la Madrid, capitala Spaniei, și nu mă voi abate de la această regulă pe care am impus-o.

Itinerariul este gândit pentru o vizită de 1-2 zile, dar nimeni nu te obligă să le iei pe toate la rând, sper doar că unele vor fi pe gustul tău. Ceea ce mai trebuie să știi e că iarna vei economisi cel mai mult. Madrilenii sunt adepți ai mișcării „La Movida”, care e o reflecție a libertății și a distracției, drept pentru care orașul e mult mai activ seara și noaptea, iar ziua e timpul odihnei. La Madrid poți ajunge cu avionul, iar de la Aeroportul Internațional Barajas faci 12 minute până în centru cu metroul.

Madridul este o metropolă foarte accesibilă din punct de vedere al transportului. Însă poate vei găsi interesant să faci un tur cu bicicleta. Serviciul public de închiriere de bicilete se numește BiciMAD și este disponibil și turiștilor. Vezi tarifele și locațiile aici. Există și alte companii private la care poți apela, asta în cazul în care nu o ai la tine pe a ta.

Acum dacă te-ai decis cu ce vei străbate străzile, hai să vedem ce poți vizita:

El Rastro de Madrid e o rețea de bazaruri care e deschisă duminica și de sărbători. Aici vei putea cumpăra cele mai bune suveniruri, de la haine, accesorii, cât și antichități.

Palacio de Cristal e o construcție din metal și sticlă, o extensie a muzeului Regina Sofia din parcul Retiro, înconjurat de natură și un lac cu rațe

La Casa Encendida este un centru multicultural modern ce oferă loc artiștilor în devenire, cu expoziții din toate domeniile artei

La Quinta de los Molinos e un parc mai retras din cartierul El Salvador, populat de măslini, pini și arbori de eucalipt, însă savoarea lui e dată de migdali, care oferă un spectacol de imagine și miresme atunci când înfloresc

Bocadilleria Clandestina este un restaurant secret de sandwich-uri unde poți intra doar cu parolă. Aceasta se poate procura contactând direct restaurantul. Meniurile se schimbă frecvent și oferă o varietate de rețete de pe tot mapamondul.

Bosque Encantado (Pădurea fermecată) este o grădină botanică spectaculoasă în care principala atractivitate sunt sculpturile vii de vegetație în formă de animale, dragoni, locomotive sau formații de muzică.

La Violeta este un magazin mic de delicatese unde poți să găsești cele mai autentice și gustoase produse de cofetărie, care conform legendei au fost savurate de nobili din anul 1915 încoace.

Magazinul Federica&Co din cartierul Salamanca este un butic de produse vintage ce oferă un decor și arhitectură spectaculoase. Aici poți să găsești o gamă largă de produse de mobilier confecționate manual

The Passenger este un local inedit care în interior are aspectul unui tren, cu arhitectura specifică și cu ecrane sub formă de geamuri care proiectează peisaje în mișcare pentru a completa iluzia. Aici găsești în unele seri muzică live sau reprezentații artistice

Casa Botín (sau El Sobrino de Botín), care se află în La Latina, lângă Plaza Mayor este cel mai vechi restaurant din lume, deși nu mulți știu asta. A fost inaugurat în anul 1725 de către un francez, după care a fost cedat familiei González Martín. I-au călcat pragul oameni celebri, precum Ernest Hemingway sau Truman Capote.

blogândac

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.