1

Harta interactivă a grădinițelor și a creșelor din București și Ilfov

Educația reprezintă una din cele mai importante condiții de a ne desăvârși ca om. Suntem ființe care învățăm din exemple chiar din primul moment în care pășim în această lume, drept pentru care avem nevoie de un mediu sănătos din toate punctele de vedere, în care să creștem și să ne dezvoltăm fizic și psihic.

Se spune că omul cât trăiește învață, însă perioada cea mai prolifică pentru asta e cea a copilăriei, atunci când suntem cel mai receptivi la informațiile cu care suntem bombardați din exterior. Se mai spune, de asemenea, că orice om are nevoie de „cei șapte ani de acasă” ca să devină „om” în adevăratul sens al cuvântului. Însă trăim într-o lume alertă în care această perioadă de șapte ani nu poate fi permanent trăită alături de părinți, motiv pentru care în unele momente trebuie să găsim înlocuitori. Iar acești înlocuitori, ne dorim să fie cât mai buni, cât mai apropiați ca interese față de noi, și de ce nu, mai specializați ca noi.

crese_2_2

Dacă ne pasă de copiii noștri, ne vom da tot interesul să îi înscriem la o grădiniță sau creșă unde vor primi educația corectă. În București există o sumedenie de variante din care putem alege, fapt pentru care misiunea poate deveni chiar dificilă. Bineînțeles, există opțiunea de a găsi cea mai apropiată insituție de locuința noastră, însă nu întotdeauna e varianta bună. Mai ales că poate la câteva sute de metri mai departe există un loc care ne-ar plăcea mai mult.

Ce ușor ar fi dacă ar exista o hartă a tuturor grădinițelor și a creșelor din capitală, nu? Păi chiar există, și e și interactivă. Se numește Ambio.ro, unde sunt listate toate instituțiile de profil, de stat sau private, cu informații complete, astfel că misiunea noastră devine mult mai ușoară.

Unul din primele lucruri pe care le putem face pe Ambio.ro e să căutăm pe harta Google cartierul în care locuim sau cel în care avem job-ul și să vizualizăm toate grădinițele din împrejurimi, apoi să le consultăm pe fiecare în parte. Informațiile sunt îndeajuns de relevante încât să ne putem forma o opinie clară. Vorbim aici de program, poze, tarife, activități, cadre didactice, dacă este acreditată sau are doar autorizație de funcționare, contact, site web etc.

O altă opțiune ar fi să căutăm în funcție de preferințe. De exemplu, dacă ne interesează doar gradinite particulare, avem posibilitatea să consultăm exclusiv această listă. E valabil și pentru tipul de program (normal sau prelungit), limba de predare, sau dacă ne interesează doar un anumit sector din București.

Una din cele mai interesante instrumente e utilitarul prin care se pot compara unitățile de învățământ (până la 3 deodată). Spre exemplu, dacă am ajuns la o listă scurtă de posibile grădinițe la care ne-am dori să fie înscris copilul nostru, acestea pot fi vizualizate în paralel, astfel că vom avea o imagine clară asupra plusurilor sau a minusurilor, iar decizia finală va fi mult mai ușor de luat.

În timp, portalul își propune să devină o comunitate online puternică pentru a apropia cât mai mult părinții de reprezentanții grădinițelor și ai creșelor cu scopul de a avea o comunicare cât mai bună legată de interesele comune.

blogândac

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.