1

Loc de parcare liber ocupat (sau “Un alt mod de a fi ciobârlău”)

Situaţie: Eşti într-o staţiune turistică (să zicem Lacu Roşu), zi de duminică, aglomeraţie, maşini peste tot şi zăreşti un locşor de parcare bun, aproape de lac, vrei să intri liniştit şi mândru să-l ocupi, dar eşti întâmpinat de o ceată înflăcărată de ciobârlăi care îşi ghidează cimotia din îndepărtare spre locul cu pricina, sub pretextul că cică e ocupat. Carevasăzică n-am fost eu pe fază când s-a introdus legea aia prin care poţi să pui stăpânire pe un loc de parcare ca la cinematograf sau în tren aşteptându-ţi colegu(ţa) întârziat/ă. Ai fi chiar tentat să crezi că s-a întors lumea pe dos, dacă te-ai lua după miliţianu care vine la gălăgie şi încearcă să o rezolve lejer: “Amu dacă l-o ocupat, hai dăi mai departe”. Da nu vreau. Faza s-a terminat totuşi după principiul “Ăl mai deştept cedează” (nu înainte de a-l scuipa verbal pe copoiu lipsit de cunoştinţe legislative, tact şi replică), cu toate că nu eu eram la volan, ci asistam doar pe bancheta din spate, eram total în asentimentul că n-are rost să te pui cu ciobârlăi.

Acuma dacă tot am ajuns aici, hai să extind puţin subiectu şi să pun problema aşa: cam unde e limita în a ocupa să zicem locuri pentru cineva pe principiul “io am fost aci primu”? La cinema: după câte locuri rezervate de tine pentru prietini au dreptul oaminii să-ţi sară în cap cu motivaţia că eşti ciobârlău? 5, 6, un rând întreg, toată sala ?! În tren: 2, 3, un compartiment întreg, tot trenu plus locomotiva?

Mostre:

blogândac

One Comment

  1. omule mersi ca ne tii partea….shi sincer chiar l-as fii scuipat pe nenea militianu` direct intre sprancenele celea incruntate ce le avea cand s-a uitat la masina cu care eram care spre uimirea lu` nenea avea numar de inmatriculare unguresc…..ce sa fac oare daca ma duc in concediu cu masina? sa o las la vama si sa inchiriez una numai asa sa-i placa la nenea militianu`? oricum mersi de sustinere si tinem legatura. bafta continua

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.