2

Am fost la 2 secunde de moarte!

Există în concepția populară o expresie conform căreia degeaba te ferești de moarte, că oricând îți poate cădea în cap o cărămidă, mergând pe stradă. Exact asta putea să mi se întâmple ieri, când vreo 4 bucăți zdravene de bolostârci ce s-au desprins dintr-un acoperiș puteau să mă facă afiș pe trotuar.

Cum s-a întâmplat? Mă îndreptam spre centrul orașului meu de baștină, Dej, cu vreo doi nori supărați deasupra capului, când deodată ăi din urmă s-au hotărât să-și slobozească puhoiul instant. Fără umbrelă, m-am adăpostit rapid sub o platformă de la intrarea vechii clădiri ale Poștei, unde am stat vreo 10 minute și făceam haz de necaz cu alți trei colegi de suferință, în timp ce ploaia curgea ca de la robinet. În scurt timp trotuarul s-a umplut de apă și-mi amenințau adidașii găuriți. Am ginit o cabină telefonică în apropiere ce oferea un climat mai prietenos și am dat fuga repede în ea, lăsându-mi tovarășii la greu. După vreo alte 5 minute s-a oprit și ploaia, dar în jurul meu era deja format un lac natural cu o adâncime considerabilă. M-am tot învârtit pe acolo căutând tactici de evadare. Am găsit în cele din urmă o cutie poștală de care să mă ancorez, însă doar agilitatea mea înnăscută m-a ajutat să nu plonjez alături de ea în băltoacă. Am mai făcut doi pași și dintr-o dată la doi metri sau două secunde de mine au aterizat de la peste 10 metri cărămizile ce puteau să-mi suprime existența.

N-am stat mult să reflect asupra a ce mi se putea întâmpla, însă am reevaluat ideea cum că micile decizii pe care le facem în viață ne pot influența tranșant cursul ei. Dacă nu stăteam două secunde să mă gândesc cum să ies și găseam din prima soluția, poate ajungeam direct sub avalanșa de cărămizi. Așa că tratați fiecare clipă ca și cum ar fi ultima din viață!

În urma incidentului am sesizat primăria printr-o reclamație pe site-ul domnuleprimar.ro pentru a face ceva în legătură cu acoperișul instabil al clădirii cu pricina. Sper că va fi luată în seamă cât de curând.


Iată care puteau fi ultimele imagini cu mine în viață pe care le-ar fi dezbătut cinci ani Dan Diaconescu Direct:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=M7w19gpZFqw[/youtube]

blogândac

2 Comments

  1. Ti s-a mai dat o sansa! Foloseste-te de ea. Nu multi o mai “prind” pe a 2-a, you lucky one 🙂

  2. moartea e periculoasa si knd coasa isi as…CUTE,CUTE pe care o poate skpa din mana…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.