4

“n” motive pentru care Răzvan trebuie să plece de la națională!

  • Susține în repetate rânduri că nu avem valoare, ăsta ne e locul. Trecând peste faptul că este o atitudine negativistă, nu reflectă realitatea. Chiar dacă, într-adevăr, nu avem fotbaliști de super clasă, lotul de față sau orice lot format din jucătorii români este peste lotul Albaniei sau Belarusului. Ar fi probabil îndreptățit să afirme asta dacă eram în grupă cu naționale precum Germania, Anglia, Spania etc. În cazul de față, în care Franța este praf, avem de-a face cu una dintre cele mai ușoare grupe din preliminarii.
  • Susține că avem ghinion, de asta nu câștigăm. Din start, această afirmație denotă o gândire mediocră, lipsa responsabilității și mai grav, lipsa percepției realității. Toată lumea a văzut că jocul naționalei nu se leagă. Dacă aveam 100 de ocazii mari și nu ne intra mingea în poartă, puteam acuza o intervenție a hazardului. De fapt, prestăm un joc lipsit de coerență, nu avem nimic în afară de apărare, nu avem mijloc, nu avem atac, nu suntem în stare să creăm faze periculoase. Dacă Răzvan chiar crede în această afirmație și nu o face doar pentru a se scuza în fața presei (ceea ce e la fel de grav), înseamnă că este un antrenor slab și fără viziune.
  • Susține că naționala este în formare, trebuie să avem răbdare. Greșit. A avut o perioadă de experimente imediat după ce a preluat mandatul după Pițurcă în meciuri oficiale și apoi perioada de amicale. Bilanțul? Negativ. Orice alt antrenor care dispunea de o astfel de perioadă de respiro măcar închega un lot competitiv, în care jocul era promițător, chiar dacă rezultatele nu erau tocmai pozitive. În situația de față, cele două egaluri puteau fi scuzate dacă tricolorii arătau un joc de perspectivă, cu speranțe pentru următoarele meciuri. Așa, nu avem certitudinea că putem câștiga vreun meci (doar cu Luxemburg), mai ales că urmează partida cu Franța din deplasare, iar Blanc are tot timpul din lume să le trezească la realitatea pe marile vedete de care dispune.
  • A pierdut vestiarul. Tot mai multe voci susțin că Răzvan a avut sau are conflicte cu mai mulți jucători, printre care piloni ai naționalei, precum Raț, Lobonț sau Marica. Chiar și în cazul unui antrenor bun, dacă nu poate ajunge la un numitor comun cu jucătorii, este recomandabil ca una dintre părți să fie eliminată. Ori cei în cauză nu vor mai fi chemați (ceea ce nu putem să ne permitem, vezi cazul Mutu), ori el trebuie să plece pentru a lăsa loc unui selecționer cu caracter mai puternic care poate să-i țină în frâu.

Sunteți liberi să completați lista!

blogândac

4 Comments

  1. lasa ca o sa recuperam punctele cu franta… o alta gluma buna 😉
    inca o calificare ratata…oare o sa traiesc si eu sa ies in strada, sa ma bucur la golurile romaniei?

  2. roscabgdn 😮 sa pierdem sigur :|ne vor da goluri de ne lecuim:))

  3. acuma ar fi momentul potrivit ca Razvan sa fie demis. e aceeasi situatie ca la preliminariile de la mondialul din Africa cu Piturca: in primele doua meciuri s-a vazut ca nationala nu joaca nimic. eu am atras atentia asupra acestui lucru aici http://blog.mysport.ro/andr87/2008/09/10/pacalici/ iara nu ma asculta federalii iara nu ne calificam :)) pacat ca federatia e condusa de niste batuti in cap care nu invata din greseli si o tin una si buna…

  4. Eu deja am renuntat sa cred in sansele nationalei. E chiar dea dreptul jenant sa tot joace asa de prost. sigur totul se poate explica ca daor romania e tara tuturor posibilitatilor… dar nu-i nimic ca in 2014 (dupa sfarsitul lumii:))) poate castigam si noi campionatul mondial

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.