7

Ce luzeră era lumea în 2000!

Ieri am văzut pe Sport.ro (tv-u, nu site-u) un meci din cupele europene, Rapid contra Liverpool din 2000, pe când Răzvan Lucescu o ardea în poartă și toți jucătorii de la Rapid purtau tricouri și chiloți cu 3 numere mai mari. Serios. Mânecile le ajungeau până la încheietura mâinilor și tot echipamentul se fâlfâia pe lângă corp în timp ce alergau. Culmea, englezii parcă aveau ținute mai puțin de râsul curcii.

Această imagine m-a făcut să reiau în gând eterna chestiune conform căreia toată atmosfera anilor trecuți îi face pe oamenii de atunci mai luzeri decât cei de azi. Ciudată treabă. Dacă vorbim de muzică bună, astăzi imediat amintim tot felul de piese techno ce apar cu de-a valma în topurile românești, Dj Scurtcircuit, Alex Under și UpperBase, Deep in the centru etc etc, muzică care sună bine și e trendy, e cool, e sexy. Dar să nu uităm că în urmă cu puțin timp cool ni se părea genul dance, cu 3 sudori, candy, mandy, n&d, andre lasa-ma papa la ue, iar acum ne gândim cât de lame erau acei cântăreți. Probabil sau cel mai sigur oamenii de peste 10 ani vor privi cu aceeași ironie toate manifestările spiritului uman din zilele noastre.

Hai să privim doar fotbalul (că am început cu asta): prin anii ’80 toți fotbaliștii arătau ca niște șoferi de autobuz de peste 40 de ani, cu mustață. Ușor-ușor, cum lumea s-a mai jmekerit, au trecut la tricouri strâmte cu numere din pânză cusute pe ele, care mai cădeau din când în când. Fără reclame și chestii, chiar și pe șorturi aveau scrise numerele. Mai târziu, s-a trecut la echipamente lucioase din nailon largi, ca să intre aerul pe sub ele. Azi, echipamentele sportive ni se par tocmai OK, care cad foarte bine pe corp, iar toți fotbaliștii sunt niște cocalari frezați și toți au bombe sexy în dotare. Toată această imagine ni se pare la locul ei, însă oare ce vor gândi oamenii viitorului când vor viziona arhive din 2010?

Io zic să ne unim forțele și să preîntâmpinăm astfel de anomalii ale timpului. Prima mea propunere: toți fotbaliștii să fie înveliți în staniol, să poarte 2 antene pe cap și să strige tare pe voce de robot: Trăiască Guvernul Boc XLVII !

blogândac

7 Comments

  1. tare. ca de obicei. dar ce telepatie, eram fix aici cand imi comentai tu 😛
    din pacate trebuie sa te contrazic putin cu ultima fraza. ma rog, Boc nu-si are sensul aici. fotbalistii aia “mulati” si proaspat iesiti de la spa nu sunt tocmai la noi… nici macar bombele sexy nu-s intr-ai (ale) lui Boc. So…peste 10 ani, fotbalistii romani vor fi toti la costum ca Lucescu iar mondialii aia ce castiga milioane de euro pt cum arata o sa fie pe Banca, tot ca Lucescu imbracati 😀 “Lucescu a murit! traiasca Lucescu!” vor striga cu totii :)))

  2. :)) am vazut si eu la apropo tv acum ceva vreme : trupe care nu mai exista sau ceva de genu asta si le aratau videoclipurile…asa lame mi se pareau dar imi aduc aminte ce bine ne distram pe ele…

  3. nu inteleg dc nu esti de-acord cu ultima fraza. vrei sa zici ca guvernul Boc nu va fi tot la putere peste enspe ani cu enspemii de remanieri la activ? guvernul Boc e atemporal.

  4. inca ceva ce am observat: incet-incet manelele au iesit din peisaj, numa fotbalistii mai asculta pe la nuntzi :)) ce pacat ca Pruteanu nu a mai trait sa vada si asta

  5. da sa stii ca ai dreptate, asta chiar trebuia spusa. pe atunci erau mai seriosi, concentrati pe munca lor, deci tind sa cred ca de la mustata pana la picioare epilate e un drum gradual de pierdere a valorii.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.