2

Facebook începe să spintece Yahoo și GMail!

Facebook a introdus de luni (15 noiembrie) noul serviciu de e-mail integrat care oferă posibilitatea de trimitere a mesajelor în afara rețelei, către serviciile tradiționale, precum Yahoo sau GMail.

Mark Zuckerberg, fondatorul platformei, a afirmat că această inițiativă este menită să adune într-o singură rețea socială moduri de comunicare bazate pe chat, text sau e-mail, în timp real. Presa a speculat că această nou funcționalitate va deveni un „e-mail killer”, însă Zuckerberg a afirmat că nu se așteaptă ca utilizatorii să renunțe total la serviciile tradiționale, ci mai degrabă să le integreze în Facebook.

Câteva mii de utilizatori din SUA au primit conturi cu terminația @facebook, urmând ca în câteva luni toți cei peste 500 milioane de pe tot globul (printre care aprox. 1,3 milioane de români) să beneficieze de această posibilitate.

Astăzi am testat și eu serviciul, trimițând un e-mail către o adresă GMail de-a mea, care nu e asociată cu vreun cont de Facebook. Astfel, ca să pot răspunde la mesaj sunt invitat să accesez un link prin care să îmi fac un cont de Facebook și să devin „prieten” cu mine, cum ar veni. Iată că prin această metodă cei de la Facebook încearcă să atragă noi clienți sau să îi îndepărteze pe cei vechi de căsuța serviciilor terțe. Eu consider că e-mailul de pe Facebook, DACĂ va avea succes, va fi un GMAIL sau YAHOO killer, mai ales după ce mulți vor trece la terminația @facebook.

Deocamdată sistemul arată destul de simplu, se pot atașa imagini, video-uri și link-uri (fără vreo limită de spațiu anunțată), însă mesajele nu pot fi trimise către mai mulți recipienți. Sunt curios să văd cât de interesați vor fi oamenii de această idee, mai ales că multe voci s-au plâns de lipsa de securitate din cadrul platformei. Oricum, inițiatorii au promis că vor pune accent mare pe controlarea spam-ului, iar mesajele pot fi arhivate sau șterse permanent.

Personal sunt reticent, dar cred că noua funcționalitate are șanse de succes, mai ales că Facebook și-a introdus deja tentaculele pe tot web-ul, oferind tot felul de widget-uri, butoane, posibilitatea de login pe foarte multe site-uri sau platforme de blog. Dacă vă place articolul, dați un Like! 😛

Surse: 1 | 2 | 3

blogândac

2 Comments

  1. Zici ca ai testat deja chestia asta? Eu am cerut o invitatie dar inca nu am primit nimic de la ei.

  2. invitatia e ca sa primesti adresa ce se termina cu @facebook. momentan poti sa trimiti mesaje precum ai facut-o inainte in facebook, doar ca in plus poti sa trimiti si unor adrese de mail exterioare, nu doar in cadrul retelei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.