1

Prețul de producător afișat pe produsele din magazine?

Ministrul Agriculturii a declarat, într-o ediţie specială de la Realitatea TV, că va propune Uniunii Europene adoptarea unei decizii care să impună două preţuri pe etichetele produselor alimentare, cel de intrare în magazin şi cel final, cu adaosurile comercianţilor.


Sincer, consider că e una dintre puținele idei bune auzite în ultima vreme de la vreun politician român. Nu am cunoștințe avansate de economie, însă la prima vedere mi se pare o propunere care, dacă va lua naștere, poate avea un efect benefic asupra economiei românești. Până la urmă, cred că orice element de transparență din orice domeniu de activitate este o notă de corectitudine și normalitate.

Ca orice alt consumator, mă consider îndreptățit să știu pe ce dau banii și cât plătesc în plus față de valoarea adevărată a unui produs. Bineînțeles, unii ar spune că nu mă ajută cu nimic acest aspect, că oricum voi rămâne cu banii dați. Păi nu-i chiar așa. Pentru că această practică ar putea genera o reorganizare a sistemului de concurență în care sunt angrenați producătorii și comercianții. Tabără crede că astfel se va ajunge la eliminarea unor taxe inutile.

blogândac

One Comment

  1. E o idee buna dar chiar si daca vezi pretul de achizitie tot nu vei putea cumpara la acel pret deoarece nu iei cantitatea pe care o ia magazinul deci nu beneficiezi de discountul de cantitate si nici nu ai contract cu el.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.