1

Bine de știut înainte să-ți cumperi o imprimantă

Cu toții simțim nevoia să tipărim din când în când un document sau poate o fotografie direct de la calculatorul personal. Pentru asta avem nevoie de o imprimantă, însă gama largă de produse și perspectiva costurilor ne îngreunează să luăm decizia potrivită.

Înainte de a achiziționa o imprimantă, este important să te gândești mai întâi exact ce dorești de la ea. Iată cele mai întâlnite întrebări:
Inkjet sau cu laser? Imprimantă simplă sau multifuncțional?
Dacă vrei să tipărești des și color, e mai bine să îți iei una pe cerneală (imprimantele cu laser tipăresc doar alb-negru, cele pe color sunt foarte scumpe) . De asemenea, dacă ai nevoie și de scanare sau xerox, există multifuncționale la prețuri avantajoase, tot pe cerneală. În toate cazurile însă apare problema reîncărcării cartușelor, un proces des și costisitor. Petru asta îți recomand noul sistem revoluționar CISS, prin care elimini costurile cu peste 90%! Mai multe detalii găsești pe site-ul www.cissmarket.ro

Dacă te pasionează fotografia și vrei să tipărești la calitate superioară, există imprimante dedicate acestui scop, care se deosebesc de cele „normale” prin faptul că folosesc mai multe culori de bază (până la 8, față de cele 4 obișnuite). Două exemple ar fi Epson Stylus Photo P50 și Canon Pixma IP4700.

Recomandarea generală e ca să alegi o imprimantă din gama de mijloc (nici foarte ieftină, nici prea scumpă), din cel puțin trei motive: fiabilitate, performanță și silențiozitate sporite.

blogândac

One Comment

  1. Dragut! Deci daca vrem sa printam bani….ne-am scos! :)) Glumesc evident.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.