6

Din ciclul “Cum să treci mai ameţit prin viaţă”: De ce te îmbeţi mai repede bând berea cu paiul?

Cu siguranţă viaţa te-a împins cel puţin odată într-o circumstanţă fericită cu o masă şi câţiva haveri în jurul ei şi cu mult alcool pe ea, despicând, pe lângă teoria relativităţii, teoria băutului berii cu paiul.

Interesant e cum aceasta reprezintă încă o dilemă, după atâta bere scursă pe gâtlane. Înainte de toate însă, io zic că întrebarea corectă e dacă e ADEVĂRAT că te îmbeţi mai repede bând berea cu paiul? Că dacă te pun acuma să răspunzi cu DA sau NU, imaginându-ţi că viaţa ta depinde de furnizarea răspunsului corect, ai ezita să zici. Motivul pentru care e neclară situaţia e că nu e cine să încerce. Fetele nu încearcă, pentru că le este frică să nu se îmbete mai repede şi să se facă de cacao, descoperindu-se de carapacea de superficialitate şi arătându-şi adevărata faţă (OK, OK, I’m cool!), băieţii nu încearcă pentru că “e gay să bei cu paiul”.

Totuşi, unele voci de pe diverse forumuri pe care m-am plimbat afirmă răspicat că te îmbeţi mai repede bând cu paiul, deoarece insipiri mai mult aer care conduce la acumularea unei cantităţi mai mari de vapori de alcool care ţi se urcă la cap, ori alţii spun că aşa reuşeşti să bei mai repede (mai multă cantitate de alcool într-un timp mai scurt) decât cu paharul sau din sticlă, deci normal că te îmbeţi mai repede.


Păi nu rămâne decât să apelăm la specialişti. Şi dacă acceptaţi că Mythbusters-ii de pe Discovery sunt specialişti, sau măcar oamenii de ştiinţă din anturajul lor, trebuie să dăm crezare opiniilor acestora care sună cam aşa: “NU”. Deci, cu siguranţă nu te îmbeţi mai repede bând cu paiul. Teoretic, ar trebui să te îmbeţi mai repede bând din pahar decât direct din sticlă (deoarece fluidul circulă mai repede spre stomac), dar şi în acel caz diferenţa e neglijabilă. Aşa că nici paiul nu face diferenţa.

Acuma nu vă oblig să îi credeţi pe cuvânt, nu vă rămâne decât să băgaţi o tură experimentală de două nopţi de băut bere: una cu pai, una fără pai. Concluziile le va trage cel care vă va culege de sub masă.

P.S. Dacă vă întrebaţi de ce nu am scris de mai bine de o săptămână, vă zic, am băut bere toată ziua.

blogândac

6 Comments

  1. andraaaaaaaaaaaaaaaas!!!!!sejtettem en,h hulyeseg az egesz:))azert kosz,gyors voltal…amugy tenyleg igaz,h egesz heten be voltal “sorozve”?:)))

  2. majdnem minden nap soroztem, “” nelkul.

  3. nu te inbeti mai repede :)) pt ca am incercat 😛 e acelasi lucru dar e mai ciudat cu paiul :)) 😀

  4. nu te inbeti mai repede :)) pt ca am incercat 😛 e acelasi lucru dar e mai ciudat cu paiul :)) 😀

  5. nu te inbeti mai repede :)) pt ca am incercat 😛 e acelasi lucru dar e mai ciudat cu paiul :)) 😀

  6. Te imbeti mai repede cu paiul sau ma rog dureaza mai mult betia + mahmureala. cazu' meu..din 3 beri n-am avut nimic, din 3 beri cu paiul..vai de mine x_X :)) dupa 2 zile tot te doare capu'.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.