1

Alternativa pentru Mircea Badea

„În Gura Presei” lui Mircea Badea rezistă de mulți ani pe sticla A3, nu știu cât la sută se datorează ratingului și cât la sută faptului că fundul mogulului nu e neglijat de gura sus-menționatului. Știu că are mulți fani, e normal, o figură publică care împroașcă cu fecale în alții devine un idol pentru omul care are un vecin care are o capră. Personal, nu-l discreditez în totalitate, că uneori are momente de luciditate echidistantă cu opinii argumentate, însă per total e pe lista neagră în carnețelul meu.

Pentru cei care s-au săturat de Badea și vor să aibă o expriență diferită a unei reviste de presă, recomand alternativa: „Lumea lu Banciu” de pe B1, cu Radu Banciu. Tot de la 23:00 și tot de duminică până joi (așa, de ciudă). Radu Banciu, dacă nu îl știți deja, e un jurnalist sportiv cu ștate vechi, care și-a creat în ultimii ani o imagine de „bull-dog” al opiniei bine susținute, presărată cu umor negru de calitate, un entertainer în toată puterea cuvântului.

Dacă îl asculți, ca primă impresie ai spune că e la fel de hienă ca Badea, la câtă lume și-a pus în cap cu atacurile sale acerbe, însă totuși e diferit. În primul rând, nu are party-pri-uri, nu-i atacă doar pe cei care sunt contra direcției sau în afara trustului, sferei politice, el atacă pe oricine consideră el că merită. Evident, uneori întrece limita, nefondat. În al doilea rând „atacurile” sale sunt placate cu un umor distins, inteligent și subtil pe alocuri, spre deosebire de Badea, care nu are umor deloc, iar după ce stai mai multă vreme să îi asculți șirul de croncăneli, parcă ți se face acru la stomac. Probabil umorul îl ridică pe Banciu de la nivelul de cățea de stradă la câine de rasă.

Dacă v-am convins, urmăriți „Lumea lui Banciu” pe B1, sau pe site, unde au toate înregistrările emisiunilor.

blogândac

One Comment

  1. Nu am partipriuri dar daca ar fi sa il compar cu Mircea Badea asta Banciu e de vre-o 50 de ori mai: prost, nesarat, lipsit de umor, fara flow … nu stiu, poate audientele ma contrazic.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.