3

De ce nu avem șanse la Eurovision?

Simplu. Pentru că facem piese pentru Eurovision.
Hai să vă explic. În fiecare an unii indivizi sau trupe de la noi se strofoacă să scoată cea mai kitsch piesă posibilă, cu gândul că vor intra la sufletul cât mai multor națiuni. Iar noi îi trimitem. De exemplu, „Zaleilah” e o zornăială în toată regula, un conglomerat ieftin de influențe orientale, sud-americane, țigănești, text în engleză și spaniolă, videoclip filmat în toată lumea etc. Ce au obținut? Chuchu.

În schimb, există o grămadă de piese ce rulează pe radio și TV care „sună bine” și ar avea potențial să prindă și în afară. Un exemplu ar fi Laurentiu Duta – Shining Heart ft. Andreea Banica. Ăștia clar au gândit piesa pentru topuri, dar după finalizare cineva trebuia să îi împingă de la spate să participe cu ea la Eurovision.

Avem și confirmarea că în ultimii ani piesele cele mai sonore se clasează sus și sunt votate de cele mai multe țări, în ciuda tendinței de fraternizare geopolitică. Euphoria a lui Loreen de anul ăsta n-are altceva decât un refren foarte bun, în stilul anilor ’80.

Ar mai fi o strategie diametral opusă, și anume să șochezi. Alegi o înfățișare absolut ridicolă și cânți ORICE. Vezi cazul mortăciunilor din Norvegia care au câștigat în 2006 sau babelor de anul ăsta de pe locul 2, cu un picior în mormânt și cu altul pe scenă.

Deci propun pentru viitor una din 2 variante:

1. Luăm o piesă din topuri, o Innă, un DJ Project, ceva și o trimitem la Eurovision prin vot, fără preselecții și jurizări.
2. Luăm cei mai urâți oameni din România, dacă se poate fără dinți, cu bube, ochi de sticlă, schilozi, le punem chiloți pe față, și îi punem să cânte hip-hop. Succes garantat!

blogândac

3 Comments

  1. Nu castigam la Eurovision pentru ca avem piese de cacat sau ghinion(a se vedea Paula Seling&Ovi sau Luminita Anghel&Sistem). Si nu ma refer ca n-ar fi de calitate, la Eurovision merg oricum, problema e ca zdranganelile nu transmit nimic. Si aici sunt de acord cu tine :))

  2. Punctul unu l-am gândit şi eu… Dar cred că nu merg deoarece există teama de eşec, care ar influenţa şi cariera lor. Dacă ai observat niciunul, cel puţin din câte ştiu eu, din cei care au participat la Eurovision nu au rămas prea mult timp în atenţia publicului.
    Punctul doi, dacă te referi la băbuţele din Rusia… nu cred că la noi ţine. Ruşii au modul lor de a gusta distracţia, iar pentru ei în mod sigur Eurovisionul nu este ceva serios. Şi aici le dau dreptate. De câştigat e dificil să câştige, nu au nevoie de aşa zisul turism care l-ar aduce organizarea Eurovisionului… aşa că se distrează. La noi nu ţine faza asta, că noi suntem mai catolici decât Papa, că noi suntem o ţară serioasă etc. Doamne ajută să NU câştigăm niciodată, sau cel puţin în următorii 20 de ani Eurovisionul deoarece nu ar fi decât o şansă în plus să ne facem de râs în specificul stil românesc.
    Să ai o viaţă frumoasă.

  3. romaniia nu fac nimic la Eurovision pentru ca la noi neuronii s-au aruncat de mult la tomberon

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.