2

Lucruri bine de știut pentru o mutare corectă

Succesul în viață poate fi asemănat cu o partidă de șah. Întotdeauna e bine să faci mutarea corectă, pentru a fi cu un pas înaintea adversarului, oricare ar fi acesta. Iar pentru asta, trebuie să ai o minte analitică, să anticipezi lucrurile, pentru ca să îți ușurezi asaltul final. Toate acestea sunt filozofii de viață bine de știut și de pus în practică, însă acum, în ciuda acestei introduceri teoretice, voi vorbi despre mutări la sensul propriu.

Vine un moment în viață când avem nevoie să ne mutăm dintr-o locație în alta, și cu noi trebuie să ne luăm și lucrurile personale, dragi, utile, care ne-au înconjurat și umplut spațiul propriu. Pentru asta e nevoie de forță fizică, dar și mentală, pentru a nu da greș și a trece cât mai rapid peste această acțiune complicată, cu cât mai puțin stres posibil.

Una din mutările inteligente pe care le putem face e să derogăm mutarea unora care se ocupă în mod special de asta, adică să apelăm la o firmă de mutări profesionistă. De ce e recomandat să facem asta, în loc să ne apucăm singuri să luăm în spate dulapul și să ne chemăm cei mai buni prieteni să ne ajute, chiar dacă știm că nimeni nu vine cu drag pentru așa ceva? Iată principalele două argumente:

• Siguranța mutării: Nu vrem ca obiectele noastre să pățească ceva pe durata transportului sau cu ocazia despachetării, chiar și o mică zgârietură poate să distrugă bunurile, mai ales dacă vorbim de obiecte din materiale sensibile, opere de artă, mobilă scumpă etc. Firmele garantează integritatea bunurilor mutate.
• Rapiditatea mutării: Datorită experienței în domeniu, toată procedura se va desfășura într-un mod eficace, garantat de echipa de profesioniști, de sistemele și echipamentele speciale, împreună cu baza auto. Situațiile neprevăzute vor fi gestionate cu multă înțelepciune.

Pe lângă aceste atuuri, o serie întreagă de avantaje fac ca firmele de mutări să fie alegerea optimă. Vă puteți convinge dacă apelați, de exemplu, la serviciile unor firme de mutări din București, precum MovingBox.ro sau TeMutam.ro.

Pentru ca tot procesul să fie ușurat, e nevoie ca și Dvs. să pregătiți în prealabil mutarea. Aici mă refer la împachetarea obiectelor, plasarea lor în cutii speciale, deconectarea aparatelor etc. Și acesta este un proces care trebuie bine organizat, motiv pentru care m-am gândit să vă ofer câteva sfaturi utile într-un mic ghid:

• Creați o listă a lucrurilor: numerotați fiecare cutie, etichetați-o și treceți tot conținutul într-o bază de date pentru o mai bună organizare
• Renunțați la lucrurile inutile: gândiți-vă să donați sau să vindeți chestiile pe care nu le mai doriți, dar ar putea fi bune pentru altcineva
• Folosiți cutii mai mici pentru obiectele mai grele
• Folosiți materiale de protecție pentru obiectele sensibile și umpleți bine cutiile, să nu existe spații goale
• Aveți grijă la obiectele din sticlă și produsele de cosmetică (să nu existe scurgeri)
• Luați obiectele de valoare cu Dvs., precum și documentele importante
• Dacă aveți electronice cu multe cabluri, faceți o poză ca să știți cum să le reconectați
• Dacă aveți posibilitatea, vidați sacii cu haine pentru economisire de spațiu
• Decongelați frigiderul din timp și eliminați lichidele

blogândac

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.