2

Cursuri de dans Arthur Murray in Romania

Sa invat sa dansez – e unul din lucrurile din „bucket list”-ul meu pe care inca nu l-am bifat si sta acolo de ceva vreme. L-am inclus in lista nu pentru ca am neaparat o ardoare de a-l definitiva, ci pentru ca e acea indeletnicire pe care e bine sa o posezi in viata sociala, pentru ca iti confera un statut mai aparte, esti considerat mai barbat de catre femei s.a.m.d.

Treaba e ca nu prea se potriveste cu personalitatea mea exultarea si voiosia extrema, eu sunt tipul care se simte mai bine stand in colt, band bere si comentand pe altii. Uneori cu invidie, evident. In acelasi timp am o constitutie atletica si simt bun al ritmului, asa ca intuiesc ca m-as descurca bine dupa primele lectii. Si cand ma dezlantui, ma transform intr-o persoana lipsita de inhibitii. Mai am nevoie doar de un imbold si probabil de circumstanta potrivita.

Pentru tine insa chiar aceste randuri pot servi ca un imbold, mai ales daca stai in Bucuresti, pentru ca am o veste buna. Cel mai cunoscut brand de studiouri de dans din lume, Arthur Murray (102 ani de experienta si peste 280 de scoli in 23 de tari) a deschis prima sa scoala de dans de societate pe strada Nicolae Caramfil nr.87 si are planuri mari de extindere in toata tara. Instructorii sunt profesionisti condusi de Mirel Roman, care are o experienta de peste 30 de ani in dans si a fost coregraf la emisiunea „Dansez pentru tine”, pregatit fiind pe Broadway si in studiourile Arthur Murray din New York.

Stilurile de dans acoperite de scoala de dans ArthurMurray.ro sunt variate, de la cele mai energice pana la stilurile mai lente, cunoscutele dansuri de origine latino si nu numai. Dupa ce am parcurs lista acestora, m-am gandit care dintre ele s-ar potrivi pentru mine daca m-as inscrie. Am ales doua, Tango si Fox Trot. Motivul: ambele sunt mai lente, elegante si usor de invatat, in plus sunt foarte cunoscute si contin elemente de baza pentru dansurile mai complicate.

Tango-ul este considerat cel mai senzual dans, dramatic, fiind denumit si „dansul dansatorilor”. Imi aminteste de celebra scena din filmul „Parfum de femeie” cu Al Pacino. Cu siguranta daca stapanesti pasii iti poti impresiona partenera sau pe cei din jur.

Fox Trotul este unul din cele mai iubite dansuri in Statele Unite. E o combinatie de miscari usoare si cursive, oferind o varietate de pasi pe ritmuri lente, medii sau rapide.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=F2zTd_YwTvo[/youtube]

blogândac

2 Comments

  1. Cel mai bine e să îi apelezi la telefonul afișat pe site.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.