0

Cât de eficientă e încărcarea tonerelor?

Alegerea unei soluții optime pentru printare acasă poate să îți dea dureri de cap dacă nu mergi pe varianta corectă. Cel puțin eu întotdeauna am fost frustrat de cât de scumpe sunt tehnologiile când vine vorba de schimbarea / reîncărcarea cartușelor.

Mai demult am avut o imprimantă pe cerneală, dar după o vreme mi-am dat seama că e prea costisitoare, așa că mi-am luat una pe laser, alb-negru, pentru că oricum nu am avut mare nevoie de a printa poze. Pare că e o soluție bună, mai ales că tonerul ține mai mult decât un cartuș și e mai puțin „pretențios”. Dar totuși, și acesta are o vârstă și la un moment dat trebuie să îl schimbi. Prețurile variază și nu ești niciodată sigur de ceea ce vei primi. Mai ales că în cazul imprimării cu laser ai nevoie să alegi întotdeauna un toner de calitate superioară, altfel nu vei fi foarte mulțumit de rezultatul obținut. În plus, e foarte posibil să alegi încărcarea tonerului, fiind mai ieftin. Pentru asta există tot felul de firme care prestează acest serviciu, dar trebuie să fii foarte atent. În primul rând, un toner se poate reumple de maxim 2-3 ori, iar procesul durează minim 5-6 ore. Există mulți factori care pot da greș, de exemplu se poate avaria cartușul și pot apărea scurgeri, iar pe pagina imprimată să apară pete gri etc. Mai mult, nu poți ști dacă cei la care apelezi nu îți schimbă tonerul cu unul de calitate mai proastă sau aflat la a 3-a încărcare.

Probabil cea mai sigură și eficientă soluție e să cumperi un toner de calitate superioară la un preț apropiat de cel în cazul reîncărcării, astfel vei fi liniștit că vei putea printa în condiții bune o vreme îndelungată. Nu mulți furnizori îți asigură calitatea maximă, minimalizarea riscurilor și testarea produselor, de aceea trebuie să te îndrepți către cei care țin cont de fidelizarea cumpărătorilor și satisfacerea acestora. Fie că ai o imprimantă Canon, HP, Samsung, sau oricare alta, există tonere compatibile care îți garantează o printare la cel mai înalt nivel.

blogândac

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.