0

Dacă ești împotriva eutanasierii câinilor, ești prost

Eu încă mă mir cum am ajuns în 2013 și tot avem câini comunitari prin toate orașele. E elefantul din cameră pe care toată lumea îl vede, dar îl ignoră. A fost nevoie ca un copil neajutorat să fie ucis ca în preistorie, în cel mai brutal mod cu putință, pentru a readuce în discuție subiectul.

Orice om inteligent dacă se gândește 2 secunde își dă seama că în momentul de față singura soluție e eutanasierea. Adică omorârea lor. Punct. Aici ar trebui să se oprească discuția, dar o să continui pentru proști.

Întâi să vă explic de ce nu contează dacă omori un câine. Dacă îl omori brutal, da, ai merita și tu exact aceeași soartă. Dar dacă îl omori în mod controlat, printr-o substanță letală, fără suferință, nu îi faci rău deloc. Câinele nu e conștient de existența lui, e prost, nu știe că trăiește, deci nu va ști nici că va muri. Nu există nici iad, nici rai pentru câini. Existența lui pe Pământ e atât de semnificativă, cât o piatră. În schimb, dacă te atașezi de un câine, dacă îl faci al tău, acesta va căpăta importanță. Se va crea o relație de afecțiune, conștientă din partea ta și automată din partea lui. Acel câine merită să trăiască și îl poți lua gratis de la adăpost.

Aseară la Realitatea Cristina Țopescu a zis că nu poate fi niciodată de acord cu omorârea unei ființe. Am o întrebare pentru Cristina Țopescu. A băgat vreodată în gură o bucată de carne de porc? De vită? De pește? Sau dacă e vegetariană, a băgat vreodată în gură un milion de microorganisme de pe salată? Un câine comunitar e egal cu un bacil. Unul nu e mai important ca altul și ambii au valoare 0. Doar proștii egocentrici și rasiști sunt împotriva acestei afirmații. Pentru că ei fac diferența între rase de animale. E OK să omori un porc, dar nu e OK să omori un câine, pentru că „pare” mai cu personalitate.

Unii proști vor spune că există alternativa sterilizării. Nu există. E inimaginabil de scumpă și nu dă rezultate. Un câine trăiește vreo 10 ani, deci tot vor rămâne pe stradă o vreme îndelungată. Și iar vor omorî pe cineva, pentru că vor fi mai agresivi. Eu zic că sterilizarea poate fi o opțiune, dacă vine în combinație cu eutanasierea.

În orice țară civilizată acest subiect e de mult închis. Și acolo e o cultură mult mai avansată în care omul are un respect mai mare față de animale, dar nu ezită să îi omoare pe cei care nu au stăpân pentru a putea trăi într-un mediu sigur și curat.

Viața unui singur om e de un milion de ori mai importantă decât viețile unui milion de câini.

blogândac

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.