2

Cum să joci la pariuri ca să și câștigi

386530-pariuri

Pariurile în România au început să fie disponibile doar din urmă cu vreo 10 ani și de atunci s-au dezvoltat enorm. Tot mai mulți împătimiți ai jocurilor de noroc și-au arătat interesul spre a participa și a juca în diferite forme, ceea ce a dus la înființarea a foarte multor case de pariuri sportive românești, dar și la pătrunderea marilor companii de profil străine pe piața noastră. Probabil că o persoană din două de peste 18 ani a pus măcar un bilet la pariuri, fie din simplă curiozitate, fie cu scopul de a participa pe termen lung și a câștiga bani în mod regulat. Întrebarea e: merit să să joci la pariuri dacă vrei să și câștigi?

Cine joacă?

Foarte mulți jucători sunt în mod normal împătimiți ai sportului, dar asta nu e o regulă. De fapt, cunosc cazuri în care unii pariori nu au nicio tangenţă cu sportul, nu urmăresc meciuri de fotbal şi nu cunosc echipe sau jucători, însă câștigă cu regularitate, poate pentru că au un fler de a interpreta cotele, sau pur şi simplu norocul e de partea lor. În orice caz, lipsa implicării emoţionale poate să fie un atu. E aproape o regulă între pariori ca niciodată să nu pariezi pe echipele favorite, dacă vorbim de fotbal în special. Asta pentru că nu gândim raţional şi simpatiile ne vor afecta modul de apreciere şi predicţie. Pe de altă parte, dacă eşti suporter şi urmăreşti meciuri în mod regulat faptul de a paria este o plăcere în plus. E o tendință de a paria împotriva echipei tale favorite, pentru ca în cazul în care îți iese, te bucuri de bani, dacă nu, te bucuri că a câștigat echipa.

Dacă ne referim strict la bani şi câştiguri, e evident că asemănător oricărui joc de noroc, majoritatea participanţilor ies în pierdere, pe termen scurt sau lung, altfel casele de pariuri nu ar putea exista şi nu ar fi pe profit. Doar cei mai pricepuţi, înzestraţi cu o combinaţie între noroc nativ şi inteligenţă, capacitate de a descoperi tendinţe, dar şi curaj reuşesc să îşi asigure câştiguri care să amortizeze investiţiile, dar şi mai puţini sunt cei care dau lovitura cu câştiguri foarte mari.

Cum se joacă?

Evident că nu există o reţetă sigură a succesului, însă putem identifica o sumedenie de stiluri de joc, fie în funcţie de mediu (case de pariuri offline sau online), fie în funcţie de sumele pariate, sau numărul de partide pe bilet ş.a.m.d. La agenţiile online de obicei există mai multă flexibilitate, poţi paria o singură partidă, poţi paria live chiar în timpul desfăşurăriii evenimentului.

Unii vor găsi mai uşoară parierea pe un singur eveniment sportiv, însă în acest caz trebuie să depui o sumă mare dacă vrei să şi câştigi ceva, iar riscul e evident. De asemenea, multitudinea posibilităţilor şi a listei bogate de meciuri în online poate fi o capcană pentru cei care nu au răbdare şi nu gândesc bine înainte de a alege partidele pe care pariază.

Alţi pariori mai raţionali merg pe combinaţii de meciuri „sigure” cu cote mai mici, iar cota cumulată le va oferi şansa la un câştig relevant cu sume minime investite. În aceste cazuri unii recomandă ca printre meciurile alese să existe unul sau mai multe cu cote de peste 2, mai ales cele în care şi adversarul are peste 2, chiar 3. Meciurile din ligile inferioare vor fi binevenite aici, pentru că există mai puţine surprize decât în competiţiile majore. Liga Campionilor e de obicei nerecomandată, deoarece acolo orice se poate întâmpla, în afară de meciurile cu diferenţă mare de valoare între echipe, însă în acest caz cotele sunt mici.

În mod clasic se pariază pe rezultat 1X2, însă unii jucători vor găsi mai eficiente metodele de pariere complexe, în care se pariază pe tot felul de evenimente de pe parcursul unei partide, goluri, cartonaşe etc. Pentru asta e nevoie de o cunoaştere amănunţită a fenomenului şi timp liber berechet până la nivelul de a transforma pariatul într-o ocupaţie zilnică, principală, aducătoare de venituri constante.

Cei mai „leneşi” dinte jucători pot apela la diversele ponturi pentru pariuri oferite în emisiuni dedicate sau pe site-uri de profil, în care persoane cu experienţă întocmesc un bilet bine gândit şi eventual susţinut de public, care implică partide „sigure” și pot aduce câștiguri cât de cât mari.

Dacă și voi aveți ponturi interesante sau alte informații relevante pentru pariori, vă invit să le prezentați aici.

blogândac

2 Comments

  1. era bine sa fie un forum pt discutii
    cum era mircul chat pe vremuri …

  2. “E aproape o regulă între pariori ca niciodată să nu pariezi pe echipele favorite, dacă vorbim de fotbal în special. Asta pentru că nu gândim raţional şi simpatiile ne vor afecta modul de apreciere şi predicţie.”
    Adevarat ai grait!!:)))

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.